Middelfart By er en af de nye boligafdelinger, som Boligforeningen Lillebælt i samarbejde med Middelfart Kommune er i gang med at bygge. Foto: Screendump/Boligforeningen Lillebælt.
Middelfart By er en af de nye boligafdelinger, som Boligforeningen Lillebælt i samarbejde med Middelfart Kommune er i gang med at bygge. Foto: Screendump/Boligforeningen Lillebælt.
29.11.2018 kl. 11.28

Middelfart vinder pris for indsats for almene boliger

Prisen som årets almene kommune er uddelt. Middelfart Kommune får prisen for at bidrage til udvikling af den almene boligsektor i kommunen.

140 nye boliger i hele kommunen, de almene boliger som motor for lokal udvikling og et godt blik for samarbejdet med den lokale boligforening. Det er de tre kvaliteter, som netop har indbragt Middelfart Kommune Boligkontoret Danmarks Jubilæumspris.

Sådan blev vinderen fundet

Boligkontoret Danmark administrerer godt 32.000 lejeboliger for 59 boligselskaber i hele landet. Alle boligorganisationer har haft mulighed for at indstille "sin egen" kommune til prisen. Udskilningsløbet endte med fire nomineringer til "Årets almene kommune 2018": Esbjerg, Vejen, Horsens og Middelfart, som alle yder en særlig indsats for og med de lokale almene boligorganisationer. Herefter er de nominerede kommuner vurderet ud fra en række parametre af en dommerkomité bestående af medlemmer fra Boligkontoret Danmarks bestyrelse, Kommunernes Landsforening og BL - Danmarks Almene boliger.

Den bliver uddelt til en kommune, der i særlig grad formår at samarbejde med den almene boligsektor om for eksempel renovering, nybyggeri og boligsociale projekter.

Boligkontoret Danmark, som administrerer 31.000 almene boliger på tværs af landet, skulle vælge mellem Middelfart, Horsens, Esbjerg og Vejen Kommuner. 

Det blev altså Middelfart Kommune, der løb med prisen, til stor glæde for borgmester Johannes Lundsfryd Jensen (S).

LÆS OGSÅ København baner vej for yderligere 140 almene boliger hvert år

– Jeg er rigtig glad og stolt over prisen. Det er en anerkendelse af vores satsning på almene boliger, og den måde vi bruger dem aktivt til at skabe ny vækst og bæredygtig udvikling i hele vores kommune, siger Johannes Lundsfryd Jensen.

Borgmesteren peger også på, at Boligforeningen Lillebælt har stor andel i prisen.

– Boligforeningen Lillebælt har mindst lige så stor ære af prisen, for vi har fundet ind i et fantastisk samarbejde, hvor der er plads til at tænke visionært, så vi får omsat alle de muligheder, der ligger i alment byggeri, til fordel for forskellige grupper af borgere og lokale fællesskaber, siger Johannes Lundsfryd Jensen. jki@kl.dk

FAKTA

Boligkontoret Danmark uddelte prisen "Årets almene kommune" som led i sit 70 års jubilæum.

Udover æren modtager Middelfart Kommune en indrammet plakat af Leif Sylvesters gavlmaleri "Fra alle sider", som i dag pryder den almene boligbebyggelse Søhusene i Nakskov almene Boligselskab. Maleriet symboliserer mangfoldigheden i de almene boligområder.

De nye almene boliger i Middelfart Kommune indgår i en strategi om at styrke bæredygtig byudvikling i hele kommunen.

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Middelfart vinder pris for indsats for almene boliger Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger