Rudersdal Rådhus. Foto: Rudersdal Kommune
Rudersdal Rådhus. Foto: Rudersdal Kommune
29.11.2018 kl. 16.25

Kritik af lokale K-folk: I kendte til dømt politikers fortid

Den konservative vælgerforening i Rudersdal får nu kritik fra egne rækker, efter det nyvalgte byrådsmedlem Kenneth Birkholm har forladt byrådet på grund af en dom for momsunddragelse.

En konservativ kandidat i Rudersdal retter kritik mod sin egen vælgerforening. Nogen har sovet i timen, og det bør få konsekvenser for ledelsen. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

Kritikken kommer fra 73-årige Ole Kamstrup, der stillede op til kommunalvalget sidste år. Han mener, at ledelsen burde have lugtet lunten i forhold til den nu momsunddragelsesdømte Kenneth Birkholm.

Det er nemlig ikke første gang, at Birkholm er dømt for at overtræde momslovgivningen. I 2010 fik han en bøde på 120.000 kroner, og dermed var det anden gang, da han i sidste uge blev dømt for momsunddragelse og blev idømt en bøde på 650.000 kroner, fem måneders betinget fængsel og 100 timers samfundstjeneste.

Derfor holder det ikke, at ledelsen i vælgerforeningen præsenterede Kenneth Birkholm som en succesfuld forretningsmand, mener Ole Kamstrup.

LÆS OGSÅ Viceborgmester idømt fængselsstraf: Færdig i kommunalpolitik

– Alle kan begå fejl, men det er bekymrende, hvis man begår den flere gange. Derudover er det i forbindelse med retssagen kommet frem, at Kenneth Birkholm er gået konkurs med flere virksomheder. Således er han ikke den succesrige forretningsmand, som partiet har prøvet at fremstille ham som. Jeg føler mig ført bag lyset. Man har prøvet at føre vælgerne bag lyset, og jeg forstår ganske enkelt ikke, hvordan de ledende kræfter i vælgerforeningen kan finde på at stille Kenneth Birkholm op, når den har vidst, at der var et mellemværende mellem Birkholm og SKAT, siger Ole Kamstrup til Frederiksborg Amts Avis.

Formanden for den konservative vælgerforening i Rudersdal, Ann Sofie Orth, forklarer til avisen, at ledelsen ikke kendte til Birkholms dom fra 2010. Hun forstår desuden frustrationen, fortæller hun og forklarer også, at da Kenneth Birkholm blev opstillet i 2017, vidste ledelsen godt, at han havde et mellemværende med SKAT. Men at hun ikke ser det som diskvalificerende for en opstilling. 

– Men vi kendte ikke til straffesagen eller den tidligere bøde. Havde vi vidst disse ting, havde alting naturligvis set anderledes ud nu, siger hun til avisen.

Kenneth Birkholm valgte selv at trække sig, da dommen faldt i sidste uge. Han blev valgt ind i kommunalbestyrelsen i Rudersdal for første gang i november 2017, hvor han som Konservatives spidskandidat toppede listen med 816 personlige stemmer. Ole Kamstrup fik 56 personlige stemmer og var dermed ikke i nærheden af at vinde et af de fire konservative mandater. jki@kl.dk

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Kritik af lokale K-folk: I kendte til dømt politikers fortid Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger