Foto: Flemming Leitorp
Foto: Flemming Leitorp
28.11.2018 kl. 08.26

Regeringen udskyder sundhedsreformen

Først efter nytår er regeringen klar til at komme med sit udspil til en ny struktur i sundhedsvæsenet. Sundhedsminister Ellen Trane Nørby (V) begrunder det med "politisk pladsmangel".
tekst Rudi Holm

Regeringens bebudede udspil til en sundhedsreform er udskudt til en gang i det nye år. Det oplyser sundhedsminister Ellen Trane Nørby (V) på Twitter og Facebook. Hun begrunder udskydelsen med, at forhandlingerne om finansloven og folkeskolen har trukket ud og ikke er på plads.

– Det skaber i den grad politisk pladsmangel inden den søde juletid nærmer sig, forklarer Ellen Trane Nørby.

På et pressemøde i september fremlagde statsminister Lars Løkke Rasmussen ellers en færdig køreplan for sundhedsreformen og lovede et udspil lige efter efterårsferien. Siden sommerferien har et ministerudvalg bestående af statsministeren, sundhedsministeren samt økonomi- og indenrigsminister Simon Emil Ammitzbøl-Bille (LA), børne- og socialminister Mai Mercado (K), finansminister Kristian Jensen (V) og minister for offentlig innovation Sophie Løhde (V), arbejdet på at forberede reformen.

Beslutningen om at udskyde sundhedsreformen kritiseres skarpt af både Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti.

LÆS OGSÅ Hvis medarbejderne trives, så skal resultaterne nok komme
FOR ABONNENTER

– Stort tilbagetog for statsministeren. Mon ikke regeringen nu venter til efter et valg, da Løkke godt kan se, at hans omfattende centraliseringsplaner hverken har opbakning hos sundhedspersonalet eller i befolkningen, skriver Nicolai Wammen, politisk ordfører i Socialdemokratiet, på Twitter.

Også i Dansk Folkeparti ser man udskydelsen som et strategisk træk fra regeringens side.

– Ligner mere en regering, der vil køre valgkamp på et oplæg, end en regering, der vil forhandle en ny struktur. Trist. Der er brug for entydigt ansvar i sundhedsvæsenet, skriver Jeppe Jakobsen (DF) på Twitter.

Med udskydelsen af sundhedsreformen er der lagt op til fortsatte diskussioner om, hvordan de fremtidige strukturer og linjer i sundhedsvæsenet skal trækkes – herunder om landets fem regioner får lov til at overleve. Noget formand for Region Midtjylland, Anders Kühnau (S), er alt andet end tilfreds med.

LÆS OGSÅ Ældre på plejehjem får så mange piller, at der ikke er plads til morgenmad
FOR ABONNENTER

– Regeringen udskyder endnu en gang sundhedsreformen, og den evige debat om struktur fortsætter. Jeg mener, det grænser til det uanstændige og giver helt urimelige arbejdsvilkår for regionerne, der stadig ikke ved, om de er købt eller solgt, skriver han på Twitter. ruh@kl.dk 

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Regeringen udskyder sundhedsreformen Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger