Foto: Colourbox
Foto: Colourbox
28.11.2018 kl. 09.08

Mere end hver tredje i Ishøj er nydansker

Ny undersøgelse fra Danmarks Statistik viser, at i knap halvdelen af landets kommuner er mere end hver 10. indbygger indvandrer eller efterkommer.
tekst Rudi Holm

Ishøj topper igen i år listen over kommuner med den største andel af indvandrere og efterkommere. Mere end hver tredje i Ishøj –procent – er såkaldt nydansker.

Men også andre steder i landet oplever kommunerne en stigning i antallet af nydanskere, skriver Kristeligt Dagblad. En ny undersøgelse fra Danmarks Statistik viser, at der i dag er 45 kommuner, hvor flere end hver 10. borger har en baggrund som indvandrer eller efterkommer. For 10 år siden havde kun 22 kommuner dette antal borgere.

Ifølge Jacob Nielsen Arendt, forskningsleder i Rockwool Fonden, udfordres kommunerne på beskæftigelse, boliger og skoletilbud af den ændrede befolkningssammensætning. Overordnet mener han dog, at det går godt med at integrere indvandrere og efterkommere på arbejdsmarkedet.

– Og det bliver hjulpet fremad af de positive konjunkturer, men især for kvinderne er beskæftigelsen stadig på et relativt lavt niveau. Men deri ligger en hel masse subtile underlag: Der er udfordringer med at finde boliger, ikke mindst til dem med familier, og samtidig med at få familierne til at fungere og lave gode skoletilbud, siger Jacob Nielsen Arendt til Kristeligt Dagblad.

LÆS OGSÅ Haderslev ansætter ny direktør for beskæftigelse og integration

Ud over Ishøj ligger Brøndby (33,1 procent), Høje-Taastrup (28,6), Albertslund (28,5) og Vallensbæk (25,5) i top, hvad angår antallet af indvandrere og efterkommere i befolkningen. Men der er også en tendens til et stigende antal i de større provinsbyer. Blandt andet har der været tæt på en fordobling af andelen af indvandrere og efterkommere i Ringkøbing-Skjern, Assens og på Bornholm.

På landsplan udgør indvandrere og efterkommere 13,3 procent af befolkningen. 8,5 procent stammer ifølge tallene fra Danmarks Statistik fra et ikke-vestligt land. ruh@kl.dk 

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Mere end hver tredje i Ishøj er nydansker Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger