Foto: Colourbox
Foto: Colourbox
28.11.2018 kl. 13.30

Danmark på Vippen skifter navn

Danmark på Vippen slår sig sammen med foreningen Staten i hele Danmark og bliver til Balance Danmark.
tekst Rudi Holm

Interesseorganisationen Danmark på Vippen har på en ekstraordinær generalforsamling i dag besluttet at ændre navn til Balance Danmark. Samtidig indlemmes foreningen Staten i hele Danmark i den nye organisation.

– Danmark på Vippen startede for fire år siden som et oprør mod den stigende centralisering og skævvridning i Danmark. Vores mål dengang var at få diskussionen om et Danmark i geografisk balance helt op øverst på den politiske dagsorden. Det er sammen med andre gode kræfter lykkedes. Nu er tiden inde til et mere tidssvarende navn, der i højere grad fokuserer på vores rolle som videnscenter for et Danmark i balance, siger Kim Ruberg.

Foreningen Staten i hele Danmark, som de sidste par år har arbejdet for flytningen af statslige arbejdspladser, har samtidig besluttet at tilslutte sig Balance Danmark.

– Staten i hele Danmark har ligesom Danmark på Vippen haft stort fokus på viden og fakta. I vores tilfælde med fokus på flytningen af statslige arbejdspladser og flere decentrale uddannelser. Det er to indsatsområder, som flugter med Danmark på Vippens, og derfor ser vi det som en helt naturlig udvikling, at vi nu slår pjalterne sammen til en større og mere bæredygtig organisation under navnet Balance Danmark, siger Lars Erik Hornemann, formand for Staten i hele Danmark.

LÆS OGSÅ Fællesskab og frivillighed sender tre landsbyer i finalen

På dagens ekstraordinære generalforsamling besluttede Balance Danmark i øvrigt, at den det kommende år specielt vil arbejde for en ny og mere gennemsigtig udligningsordning, flere decentrale uddannelser, strategisk flytning og placering af statslige arbejdspladser og investeringer i fysisk og digital infrastruktur.

Interesseorganisationen udvidede samtidig bestyrelsen med to nye medlemmer. Lars Erik Hornemann, formand for Staten i hele Danmark og viceborgmester i Svendborg Kommune, blev valgt som nyt medlem af bestyrelsen i Balance Danmark. Det samme gjorde Michael Böss, der er forfatter, kommentator og bestyrelsesmedlem i Staten i hele Danmark.

Bestyrelsen i Balance Danmark kommer dermed til at bestå af:
Kim Ruberg, formand, adm. direktør i Jøp, Ove & Myrthu A/S
Jesper Frost Rasmussen (V), næstformand, borgmester i Esbjerg Kommune
Erik Lauritzen (S), borgmester i Sønderborg Kommune
Ib Lauritsen (V), borgmester i Ikast-Brande Kommune
Holger Schou Rasmussen (S), borgmester i Lolland Kommune
Lars Erik Hornemann, tidl. formand i Staten i hele Danmark
Michael Böss, tidl. bestyrelsesmedlem i Staten i hele Danmark

Navneskiftet fra Danmark på Vippen til Balance Danmark træder officielt i kraft den 1. december 2018.ruh@kl.dk 

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Danmark på Vippen skifter navn Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger