Foto: Colourbox
Foto: Colourbox
26.11.2018 kl. 09.11

Nyt forslag: Hjemløse skal sove i offentlige bygninger

Vinterkulden er ankommet, og derfor forslår Enhedslisten i Aarhus, at hjemløse skal tilbydes overnatning i kommunalt ejede bygninger.
tekst Sascha Reiffenstein Petersen

Danmark er det land i norden, hvor hjemløshed blandt unge breder sig mest, ifølge tænketanken Kraka. Blandt de unge hjemløse mellem 18 til 29 år er antallet steget med knap 1.200 personer i de seneste otte år, viser hjemløsetællingen fra sidste år. Det svarer til en stigning på 33 procent.

Den stigning mærker man også i Aarhus, hvor der i øjeblikket er 767 hjemløse, og halvdelen af dem er unge. Det tal er alt for højt, mener Keld Hvalsø, der sidder i Aarhus Byråd for Enhedslisten. Derfor har Enhedslisten ladet sig inspirere af et forslag fra Paris, hvor borgmesteren har tilbudt hjemløse at sove på rådhuset i vinterperioden.

Den orning vil Enhedslisten også gerne indføre i Aarhus. Ifølge Enhedslistens forslag skal kommunen finde lokaler i kommunens egne bygninger, hos andre offentlige myndigheder og eventuelt også hos private virksomheder. Forslaget behandles i Aarhus Byråd på onsdag.

– Lige nu stiger tallet, samtidig med at lufttemperaturen falder, og flere og flere fryser, og faren for, at mennesker dør på gaden denne vinter, er overhængende, skriver Enhedslistens Keld Hvalsø i forslaget til de øvrige byrådspartier, ifølge JP Aarhus.

LÆS OGSÅ Fredericia forkæler ældre og udsatte med påskefrokost

Enhedslisten ønsker også, at Aarhus Kommune skal kontakte organisationer eller andre, der kan sikre mad til de hjemløse. Venstre og Socialdemokratiet i Aarhus Byråd vil ifølge TV2 gerne være med til at undersøge mulighederne for at gennemføre Enhedslistens forslag. sarp@kl.dk

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Nyt forslag: Hjemløse skal sove i offentlige bygninger Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger