Foto: Colourbox
Foto: Colourbox
26.11.2018 kl. 11.30

11,2 millioner i kilometerpenge til 3.129 ansatte

Esbjerg Kommunes udgifter til kilometerpenge i 2017 løber op i 11,2 millioner kroner, og det er en tredjedel af kommunens medarbejdere, der har brugt pengene. Direktion og politikere diskuterer nu kommunens retningslinjer.
tekst Sascha Reiffenstein Petersen

De 3.129 medarbejdere i Esbjerg Kommune, der har kørt i deres private biler i kommunens tjeneste i 2017, har tilsammen fået 11,2 millioner kroner i kilometerpenge efter både den høje og den lave takst. I gennemsnit giver det den enkelte medarbejder en udbetaling på 3.600 årligt. Det skriver JydskeVestkysten.

En opgørelse, som JydskeVestkysten har fået adgang til, viser dog, at der er stor forskel på beløbene, den enkelte medarbejder har fået. Det laveste beløb, der blev udbetalt sidste år var på 10,59 kroner, mens det højeste var på ialt 56.987,24 kroner.

Der eksisterer en høj kilometertakst på 3,54 kroner og en lavere takst på 1,94 kroner. Politikerne kører altid på den høje takst. Samtidig vil direktionen og forligspartierne bag dette års budgetforlig gerne have nogle ændringer for medarbejderne. De ønsker, at den lave takst bliver anvendt oftere for medarbejdernes vedkommende i håb om at udløse en besparelse på én million kroner årligt.

Tusindvis af medarbejdere venter altså nu på, at budgetbesparelserne på kørselsafregningen træder i kraft for dem, mens sagen om politikernes kilometerpenge endnu ikke er afklaret.

LÆS OGSÅ København vil skynde sig at betale regninger

Men politikernes takster skal drøftes i starten af december, når alle otte gruppeformænd i Esbjerg Byråd holder møde. Det oplyser SF's gruppeformand, Diana Mose Olsen til JydskeVestkysten. Hun ønsker, ligesom flere andre politikere, at taksterne skal være ens for både medarbejdere og politikere.

Den konkrete medarbejder, som fik knap 57.000 kroner i kilometerpenge har i følge kommunen haft opgaver med unge mennesker, som bor meget langt væk. sarp@kl.dk

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: 11,2 millioner i kilometerpenge til 3.129 ansatte Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger