Det er nu usikkert, hvad Høje-Taastrup skal bruge den 360.000 m2 store grund til. Foto: Nordic Water Universe
Det er nu usikkert, hvad Høje-Taastrup skal bruge den 360.000 m2 store grund til. Foto: Nordic Water Universe
23.11.2018 kl. 10.30

Stort vandunivers i Høje-Taastrup blev en maveplasker

Høje-Taastrup kommune annullerer nu købsaftalen med investorerne bag det stort anlagte projekt Nordic Water Universe, der skulle rumme vandland, ferielejligheder, butikker og restaurationer.

Høje-Taastrup Kommuner trækker sig nu fra stort anlagt vandland-projekt.

Nordic Water Universe skulle have været verdens femtestørste vandland. På et areal på 360.000 kvadratmeter beliggende ved Roskildevej skulle der i første fase laves aquapark, wellnessafdeling, hotel, ferielejligheder, konferencecenter, legeland, minigolf, fitnesscenter, foyer og reception, samt en arkade med butikker og caféer og restauranter til en værdi af 2,2 milliarder kroner. Meningen var, at den første etape skulle være klar i 2021.

Men nu trækker Høje Taastrup Kommune stikket til projektet. På kommunens hjemmeside meddeles det, at kommunen har haft forhandlinger med de private aktører bag projektet, men parterne har ikke kunnet få enderne til at mødes.

Derfor har byrådet besluttet at annullere den betingede købsaftale om arealet ved Roskildevej, der i sin tid blev indgået mellem parterne. 

LÆS OGSÅ Færgebyen Hou får en ny maritim bydel

"Selvom projektet med vandland desværre ikke bliver til noget, er der heldigvis kommet noget andet ud af anstrengelserne og omtalen – for eksempel fik Racehall og aktørerne bag et feriehytteprojekt øje på Det Regionale Fritidsområde, da de læste om vandlandet", meddeler kommunen.

Så troværdigt ud

Borgmester Michael Ziegler (K) ærger sig over, at man ikke har kunnet få enderne til at mødes.

– Det så troværdigt ud, fordi de havde en aftale med verdens største hotelkæde og havde brugt mange penge på at udvikle projektet. Derfor troede vi på det. Som kommune skal man ikke kloge sig på private investeringer. Det er ikke vores opgave at vurdere virksomheder, og om de er rentable, siger Michael Ziegler til Ritzau.

Høje-Taastrup Kommune havde solgt grunden for 84 millioner kroner. 

LÆS OGSÅ KL blæser til kamp mod forhøjet grundkapitalindskud

Vandlandet skulle ifølge folkene bag have skabt 1.000 nye arbejdspladser og en turistomsætning på en milliarder kroner i 2020, og 3.000 arbejdspladser samt 2,7 milliarder i omsætning, når hele projektet var afsluttet om godt ti år.

Det er nu uklart, hvad kommunen skal bruge grunden til. tkn@kl.dk 

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Stort vandunivers i Høje-Taastrup blev en maveplasker Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger