Foto: Colourbox
Foto: Colourbox
21.11.2018 kl. 09.42

Kommuner siger nej til at være værter ved EM i fodbold

Den potentielle mulighed for at have Harry Kane, Kylian Mbappé og Cristiano Ronaldo boende og træne på de lokale fodboldbaner er ikke attraktiv nok. Først sagde Hørsholm Kommune nej tak, og nu takker også Rudersdal nej til at huse europæiske landshold, når der skal spilles EM-slutrunden i fodbold i 2020. Fire af kampene skal spilles i København.

UEFA, det europæiske fodboldforbund, og DBU ønskede, at Birkerød skulle være værtsby for et europæisk landshold. Meningen var, at holdet skulle indlogeres på Hotel Comwell i Holte.

For stor usikkerhed

Men forvaltningen i Rudersdal har vurderet, at det vil være vanskeligt at få aftalen med UEFA til at opfylde vilkår, som i tilstrækkelig grad sikrer Rudersdal Kommune. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

– Rent juridisk er det så kompleks en sag, at vi skulle have ansat jurister bare til at tage sig af sagen, og hvis der skete et eller andet, var det Rudersdal Kommune, der potentielt kunne ende med at punge ud med en masse penge, og det kan vi selvfølgelig ikke sige ja til, siger Kristine Thrane (S), der er formand for Kultur- og Fritidsudvalget til Frederiksborg Amts Avis.

LÆS OGSÅ Kulturen får stor hjælpepakke i Aalborg

På et møde i udvalget den 29. november sidste år bemyndigede udvalget ellers forvaltningen til at indgå en aftale med UEFA og DBU om placeringen af Team Base Camp, hvis det kunne gøres udgiftsneutralt for kommunen. tkn@kl.dk

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Kommuner siger nej til at være værter ved EM i fodbold Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger