Foto: Lejre Kommmune
Foto: Lejre Kommmune
21.11.2018 kl. 08.22

Fra fire til tre direktører i Lejre Kommune

Lejre Kommune slanker direktionen: Der vil kun blive ansat én ny direktør som erstatning for de to, der stopper. Det giver en besparelse og skal samtidig sikre et endnu bedre samarbejde på tværs af fagområderne.
tekst Tom Ekeroth

Økonomiudvalget i Lejre Kommune har besluttet at slanke direktionen fra fire til tre. 

– Det er en ret væsentlig ændring, vi foretager i ledelsen. Det er klart, at en mindre direktion vil betyde en fast årlig besparelse i en tid, hvor vi har god brug for pengene. Vi har her i efteråret været gennem en omprioritering og sparet på driften, så der bliver flere penge til investeringer i Lejre Kommunes fremtid. Vi har været nødt til at skære bredt, og derfor er det godt og rimeligt, at også den øverste ledelse bidrager. Ledelsen er nu heller ikke tidligere gået ram forbi – antallet af centerchefer er siden 2013 reduceret fra 12 til 8, siger borgmester Carsten Rasmussen (S).

Fremover kommer direktionen til at bestå af kommunaldirektør Inger Marie Vynne og to vicekommunaldirektører:

– De vil arbejde endnu tættere sammen på tværs af faggrænser. De ønsker og behov, som borgerne har, kræver ofte en indsats på tværs af kommunens afdelinger og centre, siger  Carsten Rasmussen.

LÆS OGSÅ Spareplan: Færre chefer, mindre kommunikation og mindre mad

Den ene vicekommunaldirektør bliver Henrik Nielsen, som i dag har ansvaret for økonomi, job & social samt velfærd & omsorg. Den anden, som nu skal findes, får især fokus på børn, unge, kultur og fritid. Men sammen med kommunaldirektør Inger Marie Vynne og fagcentercheferne vil de altså få et større samlet ansvar for driften og udviklingen i Lejre Kommune.

De færre udgifter, som følger af omstruktureringen, indgår i de administrative besparelser, som kommunalbestyrelsen besluttede i forbindelse med budget 2019-22. tek@kl.dk 

Emneord
Ledelse, Økonomi

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Fra fire til tre direktører i Lejre Kommune Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger