Peter Kofoed (DF) er en af de sønderjyske folketingspolitikere, der nu går ind i sagen om migrantregningen. Foto: Folketinget
Peter Kofoed (DF) er en af de sønderjyske folketingspolitikere, der nu går ind i sagen om migrantregningen. Foto: Folketinget
21.11.2018 kl. 11.30

Folketingspolitikere: Rigspolitiet kan ikke tørre flygtningeregning af på kommunerne

Rigspolitiet vil sende regningen for indkvartering og forplejning af migranter i 2015 til kommunerne. Med udgangspunkt i Aabenraa som eksempel går en række folketingspolitikere ind i sagen og kræver, at staten betaler.

Da flygtningestrømme i 2015 kom til Danmark, trådte blandt andre Aabenraa Kommune til på Syd- og Sønderjyllands Politis anmodning. På Frøslev-Padborg Skole fik migranterne husly og forplejning. Den regning vil Rigspolitiet have kommunen til at betale.

Det synes hverken kommunen eller en række folketingspolitikere, der er valgt eller bosiddende i Sønderjylland, er rimeligt. De vil nu have økonomi- og indenrigsminister Simon Emil Ammitzbøl-Bille (LA) og justitsminister Søren Pape Poulsen (K) til at se på sagen.

– Jeg mener, det mest oplagte er, at Udlændingestyrelsen eller Udlændinge- og Integrationsministriet betaler for det. Det skal hverken være politiet eller Aabenraa Kommune, for det vedrører ikke dem, synes jeg. Det er helt urimeligt, at der er kommuner, der betaler, fordi de har en bestemt beliggenhed, siger Peter Kofod (DF), der er valgt i Aabenraakredsen og er sit partis retsordfører til avisen JydskeVestkysten.

Det er Jesper Petersen, der er valgt for Socialdemokratiet i Sydjyllands Storkreds, helt enig i. Han peger også på, at Lolland Kommune har en lignende regning på en million kroner fra dengang, de stod for indkvartering og forplejning af flygtningen i Rødbyhavn.

LÆS OGSÅ Afskaffelse af IGU'en vil koste kommunerne millioner

– Jeg synes ikke, det lyder rimeligt, at de kommuner skal sidde tilbage med regningen, bare fordi de ligger tæt op ad grænsen, siger Jesper Petersen til JydskeVestkysten.

Også minister for fiskeri, ligestilling og nordisk samarbejde Eva Kjer Hansen (V), der er bosiddende i Aabenraa, mener, det bør diskuteres, hvem der skal betale regningen.

Det socialdemokratiske folketingsmedlem Benny Engelbrecht fra Gråsten undrer sig også over sagen og mener, det er mærkeligt, hvis Aabenraa skal betale for at levere varen i en særlig situation. tkn@kl.dk

Emneord
Flygtninge, Økonomi

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Folketingspolitikere: Rigspolitiet kan ikke tørre flygtningeregning af på kommunerne Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger