Socialdemokratiet i Egedal har valgt David Trads (tv) som deres folketingskandidat. Han vandt over byrådsmedlem i Furesø Matilde Powers. Foto: Nikolai Linares / Ritzau Scanpix
Socialdemokratiet i Egedal har valgt David Trads (tv) som deres folketingskandidat. Han vandt over byrådsmedlem i Furesø Matilde Powers. Foto: Nikolai Linares / Ritzau Scanpix
20.11.2018 kl. 11.19

Trads var stærkere end Powers

Det bliver David Trads, der bliver Socialdemokratiets folketingskandidat i Egedalkredsen. Det stod klart, da han vandt kampvalget mod byrådsmedlemmet fra Furesø, Mathilde Powers.

Mandag aften afgjorde Socialdemokratiets repræsentantskab i Egedalkredsen, at det skal være journalisten David Trads, der skal være kredsens folketingskandidat. Lokalpolitiker Matilde Powers fra kommunalbestyrelsen i Furesø Kommune havde udfordret Trads, men hun tabte til med stemmerne 16 mod to.

David Trads' kandidatur er ikke gledet ukritisk igennem. Blandt andet har de tidligere socialdemokratiske ministre Helle Degn og Poul Nielson, som begge bor i området, offentligt støttet Matilde Powers.

– Vi skal have nogle folkevalgte, der er ude at arbejde med virkeligheden. Vi har brug for flere hverdagsmennesker. Trads er den elitære fra snakkesegmentet. Og i andre sammenhænge brokker folk sig over spindoktorer, bezzerwizzere og kloge-Åger, sagde Helle Degn til Berlingske.

Andet forsøg

Men anden gang blev altså lykkens gang for den 51-årige David Trads. Tilbage i 2004 forsøgte han at blive opstillet i Skanderborgkredsen, men dengang tabte han en afstemning til Kirsten Brosbøl.

LÆS OGSÅ Blodbad blandt DF's dobbeltmandater

– Jeg er utrolig stolt og ydmyg over det. Nu skal vi alle sammen sikre, at vi kan bidrage til regeringsskiftet, som er så afgørende. Vi kæmper side om side for at sikre et godt valgresultat, sagde David Trads efter, at resultatet blev læst op.

Morten Thorup, der er S-kredsformand, er glad for resultatet af afstemningen og glæder sig til valgkampen.

– Jeg fornemmer, at det især er integrationen af nye danskere, der optager David Trads. Det forventer jeg vil være det vigtigste i hans virke, og her er vi helt på linje, for det er også det vigtigste for os, siger Morten Thorup til Lokalavisen Furesø. tkn@kl.dk

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Trads var stærkere end Powers Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger