Foto: Colourbox
Foto: Colourbox
19.11.2018 kl. 14.57

Nyt it-system hiver besparelser hjem i millionklassen

Køge Kommune kan se frem til en besparelse på over 28 millioner kroner frem mod 2022. Det skyldes indførelsen af et nyt it-system, der digitaliserer en række sagsgange. Systemet er indkøbt i samarbejde med seks andre sjællandske kommuner.

Under et år efter at de første ansatte i Køge Kommune er begyndt at bruge de nye muligheder i KMD-OPUS systemet, har det allerede betydet besparelser på helt op til seks millioner kroner om året.

På længere sigt forventes det, at systemet kommer til at spare kommunen for mindst 28 millioner kroner, inden 2022.

Fra politisk hold glæder man sig over, at man med det nye værktøj kan frigøre ressourcer, uden at det går ud over kerneopgaverne.

– I en tid, hvor offentlige it-systemer som eksempelvis Sundhedsplatformen møder enorm kritik, er vi stolte af at kunne vise så flotte resultater fra et nyt system – og så endda på så kort tid. Da vi startede projektet op, regnede vi med, at det ville give besparelser på sigt, men vi havde ikke turde håbe på så flotte resultater, som vi allerede ser nu. Det viser bare, hvad godt forarbejde og samarbejde mellem kommuner betyder, siger borgmester Marie Stærke (S).

LÆS OGSÅ It-gigant investerer halv million i uddannelse af lærere og pædagoger i Odense

De nye digitale rutiner på økonomi- og personaleadministrationen kommer også til at betyde mere effektive metoder ved ansættelsesprocessen, fakturabetaling og administration.

Samarbejde bag besparelsen

12 sjællandske kommuner har på få år etableret en forpligtende digitaliseringsforening til indkøb af store it-systemer. Det er i regi af det samarbejde, at kommunerne Køge, Roskilde, Holbæk, Kalundborg, Ringsted, Slagelse og Næstved har købt KMD-OPUS systemet. Et system, som nu 67 af landets kommuner bruger.

Allerede da det nye it-system skulle købes, sparede Køge Kommune tre millioner kroner bare ved at gå ind i samarbejdeet med andre kommuner om udbuddet.

Udover de økonomiske gevinster, som det nye it-system allerede har kastet af sig, var det også startskuddet på et helt nyt samarbejde om økonomi- og personaleadministration mellem kommuner på Sjælland. Det nye samarbejde har givet medarbejderne på både personale- og økonomiområdet et meget stort netværk til de andre kommuner og hjælp til opgaveløsningen i det daglige.

Det har givet besparelser i indkøbet, erfaringsudveksling på tværs af kommunerne og muligheden for at stå sammen som en stærkere kunde overfor leverandørerne, vurderer kommunerne. tkn@kl.dk 

Emneord
It, Teknologi, Økonomi

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Nyt it-system hiver besparelser hjem i millionklassen Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger