Foto: Folketinget / Henrik Sørensen
Foto: Folketinget / Henrik Sørensen
19.11.2018 kl. 12.00

DF: Alle kommuner skal have en politik for hjemsendelse

Det bør være obligatorisk, at alle kommuner har en politik for hjemsendelse, mener DF's Morten Messerschmidt.

Samtlige af landets 98 kommuner skal forpligtes til at udarbejde en hjemsendelsespolitik. Sådan lyder et udspil fra europaparlamentariker Morten Messerschmidt (DF), der lanceres i Frederiksborg Amts Avis i dag. 

Vi mener, at der i langt højere grad skal fokuseres på hjemsendelse af flygtninge – og også de indvandrere, der enten bryder loven eller simpelthen ikke vil Danmark, siger Morten Messerschmidt, der er folketingskandidat i Nordsjælland til avisen.

Han fortæller desuden, at han har opbakning i partiets ledelse til udspillet.

Alle kommuner er i dag forpligtet til at udarbejde en integrationspolitik. På lignende vis mener Messerschmidt, at kommunerne skal lave en politik, der fokuserer på, at flygtninge kan repatrieres, hvilket vil sige, at de frivilligt kan vende hjem til deres oprindelsesland.

Greve Kommune er den eneste kommune, der i dag har vedtaget en politik med fokus repatriering. Den blev vedtaget tidligere på måneden.

LÆS OGSÅ Sådan fordeles 600 flygtninge næste år

Morten Messerschmidt understreger, at det er i kommunerne, at man har den nære kontakt med udlændinge. Han mener derfor, at kommunerne også skal have en markant rolle i tilrettelæggelsen af det, han kalder "paradigmeskiftet på udlændingeområdet". 

S er enig i tankegangen

Uden at sige, at kommunerne ligefrem skal forpligtes på at lave politikker for repatriering, så bakker Socialdemokratiets udlændingeordfører Mattias Tesfaye op om, at der bør være mere fokus på hjemsendelse ude i kommunerne.

– Ude i kommunerne skal flygtninge med midlertidig opholdstilladelse have samme ærlige besked, som de får fra Udlændingestyrelsen, nemlig at der er tale om en midlertidig tilladelse. Beskeden skal være, at vi giver beskyttelse og ordentlige forhold, men når man ikke længere risikerer forfølgelse i sit hjemland, så skal man hjem og være med til at bygge sit samfund op, siger han til Frederiksborg Amts Avis. tkn@kl.dk 

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: DF: Alle kommuner skal have en politik for hjemsendelse Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger