Foto: Børne- og Socialministeriet
Foto: Børne- og Socialministeriet
19.11.2018 kl. 11.48

Årets Dagtilbud 2018 fremelsker kreativitet

Vuggestuen og børnehaven Nyrup i Helsingør vinder prisen som Årets Dagtilbud 2018. Her går det pædagogiske personale nye veje og får en unik indsigt i også de helt små børns perspektiv, mener dommerkomiteen.

Et fagudvalg bestående af blandt andre KL, BUPL og FOA har udpeget Vuggestuen og Børnehaven Nyrup som Årets Dagtilbud 2018.

I Nyrup bliver digitale redskaber brugt som et middel til at indfri mål fra den pædagogiske læreplan. For eksempel bliver også de allermindste børn udstyret med et børnekamera. Hvad der starter med billeder af fødder, gulve, lofter og tilfældige sidemænd, ender med at blive en unik mulighed for det pædagogiske personale til at følge barnets spor og understøtte børns aktive deltagelse.

Foto og fokus

I takt med, at børnene lærer at mestre kameraerne og bliver mere opmærksomme på verden omkring dem, så retter de også linsen mod det, der betyder mest i deres hverdag: deres yndlingsvoksen, bedste venner, en larve på legepladsen og andre emner, der optager dem. Og det er ikke kun personalet, der får glæde af dokumentationen, for i hele institutionen er der projektorer, som gør det let for det pædagogiske personale at inddrage alle børn i de oplevelser, deres kammerater har haft.

Børne- og socialminister, Mai Mercado (K), siger:

LÆS OGSÅ Jobbank for studerende skal afhjælpe personalemangel

– Jeg er enig med fagudvalget, der har udpeget Nyrup til årets dagtilbud, i, at det er et godt eksempel på, hvordan man kan arbejde med børneperspektiv, deltagelse og kreativitet fra den styrkede pædagogiske læreplan, hvor det digitale ikke er målet i sig selv, men et middel til at give en ekstra kvalitet til det pædagogiske arbejde på en måde, så det løfter fagligheden, siger ministeren.

Hvem kårer dagtilbud

Årets dagtilbud vælges af et fagudvalg bestående af repræsentanter fra BUPL, FOA, FOLA, KL, BKF og Danske Professionshøjskoler. Det er tredje gang, prisen som Årets Dagtilbud bliver uddelt.

Vuggestuen og Børnehaven Nyrup er en kulturinstitution med øget fokus på digitalisering og bevægelse i hverdagen, blandt andet er dagtilbuddet en DGI-certificeret bevægelsesinstitution. Der er plads til 35 vuggestuebørn og 55 børnehavebørn i dagtilbuddet.

Emneord
Dagtilbud, Skoler

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Årets Dagtilbud 2018 fremelsker kreativitet Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger