Foto: Colourbox
Foto: Colourbox
01.01.0001

Sms-ordning giver ikke mindre fravær

Sms'er til forældre har ikke fået fraværet til at falde blandt skoleelever i Københavns Kommune.
tekst Rudi Holm

Mange kommuner er begyndt at sende sms til forældrene, hvis deres barn ikke er kommet i skole. Men sms-ordningen har ikke været nogen succes i København, der var en af de første kommuner til at indføre ordningen. Her har ordningen ikke rykket en eneste decimal i kommunens fraværsstatistik, siden den blev indført i 2015, skriver Politiken.

De seneste tre år har københavnske elever haft en gennemsnitlig fraværsprocent på syv. Det svarer til 14 dage på et skoleår – landsgennemsnittet er 12 dage.

– Vi troede alle, at det var et guldæg, og at vi havde fundet løsningen, men det har ikke rykket noget i København, i hvert fald ikke endnu, siger Tommy Pedersen, børne- og ungeordfører for Radikale Venstre i København til avisen.

Professor i psykologi på Aarhus Universitet Mikael Thastum, der har forsket i fravær i folkeskolen, påpeger, at skolefravær er en kompleks størrelse.

LÆS OGSÅ Almindelig skolegang hjælper elever med særlige behov videre

– Der er nok ikke tvivl om, at det at sende en sms i sig selv ikke flytter meget, og det er måske indlysende, fordi det jo ikke løser de problemer, der har været årsagen til fraværet, siger han til Politiken. ruh@kl.dk 

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Sms-ordning giver ikke mindre fravær Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger