Foto: Steen Brogaard
Foto: Steen Brogaard
15.11.2018 kl. 14.44

Kommuner får bedre redskaber til at stoppe boligspekulanter

Flertal i Folketinget vil give kommunerne bedre muligheder for at stoppe kynisk boligspekulation.
tekst Rudi Holm

Snart er det sandsynligvis slut for smarte boligspekulanter med at udleje faldefærdige ejendomme til udsatte borgere og familier. I dag bakkede et flertal i Folketinget nemlig op om et beslutningsforslag fra Socialdemokratiet, der giver kommunerne bedre redskaber til at forhindre kynisk boligspekulation.

Blandt andet opererer forslaget med, at kommunerne kan få mulighed for at godkende en bygning, inden den bliver lejet ud.

Forslaget kommer i kølvandet på en sag fra Lolland Kommune, hvor et boligudlejningsselskab, Anto, udlejer billige boliger til socialt udsatte familier. For nylig kom det frem, at Glostrup-politikeren Lars Thomsen (løsgænger) er medejer af udlejningsselskabet. Lars Thomsen er også formand for socialudvalget i Glostrup – netop den kommune, der i 2016 blev stærkt kritiseret for at anbefale kontanthjælpsmodtagere at flytte til Lolland. Det fik for nylig Lollands borgmester Holger Schou Rasmussen (S) til at kritisere Lars Thomsen for at have en dobbeltrolle.

Sagen fik stærk opmærksomhed fra blandt andre Socialdemokratiets kommunalordfører, Magnus Heunicke (S), som i dag var med til at fremføre Socialdemokratiets beslutningsforslag.

LÆS OGSÅ Vi skal løfte dem der har det sværest
FOR ABONNENTER

– Vi skal give kommunerne nogle bedre redskaber til at forhindre kynisk boligspekulation, hvor boligspekulanter køber faldefærdige rønner op, som egentlig ikke er egnet til bopæl overhovedet. Lolland er én af dem. Og kommunen kan ikke gøre mere, end den i forvejen gør. Den har brug for nogle redskaber for at forebygge, at det her sker, sagde han inden folketingsbehandlingen til TV2 Øst.

I et tweet på Twitter udtrykker han glæde over, at der var opbakning ved førstebehandlingen til socialdemokraternes forslag:

– Vi har lige nu fået opbakning til vores beslutningsforslag om at stoppe boligspekulanters kyniske udnyttelse af familier med sociale problemer ved at udleje faldefærdige og sundhedsskadelige rønner ud til sårbare børnefamilier, skriver han. ruh@kl.dk 

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Kommuner får bedre redskaber til at stoppe boligspekulanter Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger