Foto: Colourbox
Foto: Colourbox
15.11.2018 kl. 10.10

Danmarks største forbrændingsanlæg ude af drift

En brand på Vestforbrænding, der ejes af 19 hovedstadskommuner, begynder nu at give lugtgener for de omkringboende.
tekst Rudi Holm

En større brand i sidste uge på Danmarks største forbrændingsanlæg, Vestforbrænding, begynder nu at give gener for naboerne til værket. I de københavnske forstadsbyer Herlev, Skovlunde og Ejby begynder der nu at lugte af affald.

Normalt har Vestforbrændings affaldssilo en kraftig udsugning og rensning af luften, så lugtgener formindskes. Men branden har betydet, at siloens udsugning ikke er i drift, skriver TV 2 Lorry.

– Vi gør alt, hvad vi kan, for at vores omgivelser mærker vores aktiviteter og udfordringer mindst muligt. Det er en stor og kompliceret opgave, vi står med. Men vi tænker ikke kun på os selv, men også på borgerne og naboerne omkring os, siger kommunikationschef på Vestforbrænding, Per-Henrik Goosmann.

Branden i anlægget opstod mandag i sidste uge, da et eksternt nedbrydningsfirma var i færd med at skære en glasfibertank op i forbindelse med at få fjernet nogle ældre installationer. Siden da har et større oprydningsarbejde været i gang.

LÆS OGSÅ Skraldebiler i Esbjerg kører nu på biogas

Vestforbrænding ejes af 19 hovedstadskommuner og modtager husholdnings- og erhvervsaffald fra omkring 950.000 borgere og godt 60.000 virksomheder. Affaldet omdannes til varme og energi.

Forbrændingsanlægget modtager ikke affald, så længe værket er ude af drift. Det dirigeres i stedet andre steder hen. Fjernvarmekunder er heller ikke blevet påvirket, idet der er blevet produceret varme fra et nødvarmeanlæg.

– Lige nu arbejder mange med at klargøre anlægget til reparationsarbejde, så anlægget kan komme i drift igen, ligesom der fortsat arbejdes på at afdække skadernes fulde omfang. Det er derfor for tidligt at sige noget om tidshorisonten for, hvornår Vestforbrænding kommer i drift igen, siger Per-Henrik Goosmann. ruh@kl.dk 

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Danmarks største forbrændingsanlæg ude af drift Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger