Foto: Aarhus Kommune
Foto: Aarhus Kommune
01.01.0001

Aarhus vil være røgfri

Aarhus Kommune skærper kampen for et røgfrit Aarhus. Vil forbyde salg af tobak på kommunale steder som blandt andet Musikhuset og stadion.
tekst Rudi Holm

Et byrådsflertal på 18 ud af 31 har besluttet at arbejde for et røgfrit Aarhus. Med vedtagelsen tilslutter Aarhus Kommune sig kampagnen "Røgfri fremtid" sammen med Trygfonden og Kræftens Bekæmpelse.

– Passiv rygning er en dræber. Den største årsag til, at børn får astma, er passiv rygning. Derfor er det nogle gange et spørgsmål om at tage det politiske ansvar, siger børn- og ungerådmand Thomas Medom (SF) ifølge Aarhus Stiftstidende.

Med vedtagelsen forpligter kommunen sig på, at der nu skal laves en Aarhusplan for, hvordan man gennem lokale partnerskaber kan lave et røgfrit Aarhus, hvor færre ryger og vokser op uden passiv rygning.

Flertallet bestående af DF, S og SF besluttede også, at kommunen nu vil indgå i dialog med festivaler, spillesteder og andre kulturarrangementer om ikke længere at sælge tobak. Desuden vil kommunen fremover indføre forbud mod salg af tobak i kommunalt ejede og lejede ejendomme og kommunale institutioner i øvrigt. Det betyder for eksempel forbud mod salg af tobak på Godsbanen, i Musikhuset, på Stadion, i Voxhall og alle andre kommunale bygninger, skriver Aarhus Stiftstidende. ruh@kl.dk 

LÆS OGSÅ Ny undersøgelse: Psykisk syge svigtes
Emneord
Byråd, Social, Sundhed

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Aarhus vil være røgfri Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger