Foto: Colourbox
Foto: Colourbox
14.11.2018 kl. 09.26

Byrådspolitiker vinder sag mod kommune

Hørsholm Kommune taber langvarig strid til konservativt byrådsmedlem om retten til en vej til et værtshus.
tekst Rudi Holm

En langvarig strid mellem en byrådspolitiker, hans hustru og Hørsholm Kommune om en adgangsvej til parrets værtshus Hubertus har fundet sin afgørelse i Taksationskommissionen. Byrådsmedlemmet Thorkild Gruelund (K) og hans hustru Anne Gruelund fik efter fire års strid med kommunen medhold i sagen.

– Jeg er meget tilfreds med afgørelsen, og nu kan vi sådan set kun afvente og se, hvordan kommunen vil opfylde dommens krav, siger Thorkild Gruelund til Frederiksborg Amts Avis.

Sagen handler om et byggeri i forlængelse af Hørsholms Rådhus, der blev udstyret med en port, som ikke var høj nok til, at værtshusets leverandører kunne komme igennem med deres lastbiler.

– Hvis det, kommunen har gjort, skal lovliggøres, så skal vores lastbiler kunne komme ind. Det betyder, at bygningen vel skal rives ned, ellers må kommunen jo komme og forhandle med os. Vi har haft udgifter i alle disse år til at få vores problemer løst, siger Anne Gruelund til avisen.

LÆS OGSÅ Ankestyrelsen går ind i sag om borgmesters grundkøb

Hørsholms kommunaldirektør Pernille Halberg Salomon vil ikke kommentere afgørelsen.

– Det er dejligt, at der nu er kommet en afgørelse. Den vil vi nu læse igennem og forholde os til, siger hun.

Vred på kommunen

Til Frederiksborg Amts Avis siger Thorkild Gruelund, at parret har svært ved at bevare tilliden til Hørsholm Kommune, fordi de mener, at kommunens jurister har løjet gennem sagen. Blandt andet mener de, at kommunen har opfundet historier "ud af den blå luft" om, at parret ville have 2,2 millioner kroner for at afstå vejretten.

– I mine snart 25 år som kommunalbestyrelsesmedlem og med næsten daglig gang på Hørsholm Rådhus har jeg aldrig oplevet en tilsvarende historie. Hvordan skal jeg fremover have tillid til kommunens jurister? Hvis ikke jeg som kommunalpolitiker reagerer på sådan en oplevelse, hvem skal så? Det er en uanstændig behandling, siger Thorkild Gruelund.

LÆS OGSÅ Intern undersøgelse af borgmesters køb af byggegrund

Pernille Halberg Simonsen afviser over for avisen beskyldningerne.

– Jeg har fuld tillid til, at vores medarbejdere gengiver situationen præcist, som de har oplevet det. Jeg har generelt tillid til kommunens medarbejdere, og det gælder også i denne sag, fastslår hun. ruh@kl.dk 

Emneord
Byggeri, Forvaltning

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Byrådspolitiker vinder sag mod kommune Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger