Senterleder Ann-Christina Matzen modtog prisen for Danmarks Bedste Offentlige Arbejdsplads. Foto: Great Place To work
Senterleder Ann-Christina Matzen modtog prisen for Danmarks Bedste Offentlige Arbejdsplads. Foto: Great Place To work
14.11.2018 kl. 08.30

Aktivitetscenter i Gentofte er Danmarks bedste offentlige arbejdsplads

Great Place to Work har netop kåret Job-, Aktivitets- og Kompetencecenteret (JAC) i Gentofte Kommune som Danmarks Bedste Offentlige Arbejdsplads. På JAC er det medarbejdere, der lægger strategien og styrer økonomien. Det giver glade medarbejdere og borgere.
tekst Tom Ekeroth

– Prisen er en kæmpe anerkendelse af, at det virker at vende tingene på hovedet. Vi har indført en flad ledelsesstruktur, så det er medarbejderne, og ikke ledelsen, der har lagt strategien for hele organisationen. Derfor ved alle, hvor vi skal hen, og alle er topmotiverede for at gøre en forskel for borgerne, siger Ann-Christina Matzen Andreasen, centerleder på JAC.

JAC er et job-, aktivitets- og kompetencecenter til borgere med særlige behov og drives ud fra mottoet om, at alle kan lære noget, og alle blive til noget. Centeret har over de seneste år været igennem en stor omstilling, hvor ledelse og medarbejderne sammen har skabt målbare resultater for borgerne. For eksempel var centreret i 2015 de første i Danmark, der tilbød borgerne kursusforløb med efterfølgende eksamen og dimissionsfest.

Idag drives JAC alene på baggrund af den strategi, som medarbejderne har været med til at lægge. Økonomien er også udlagt til samtlige medarbejderne, der prioriterer i hverdagen.

– Jeg er så stolt over alt det, som vi sammen har skabt på JAC. Vi har vist, hvordan den tillidsbaserede ledelse kan skabe vilde resultater for medarbejderne og borgerne. Og det er alt sammen sket inden for en økonomi, hvor vi har skullet tænke os godt om, før vi brugte penge, siger Ann-Christina Matzen.

LÆS OGSÅ Politiet skal efterforske borgmesterskandale
FOR ABONNENTER

På JAC har resultaterne for længst vist sig. Der er en høj trivsel blandt medarbejderne, borgerne er glade, tilsynet giver topkarakterer, sygefraværet er faldet 30 procent over de seneste fire år, og økonomien er sund. Det er tredje år i træk, at JAC er blandt Danmarks bedste arbejdspladser.

Temperatur på arbejdsmiljøet

Det er 18. gang, at Great Place to Work kårer Danmarks Bedste Arbejdspladser blandt de virksomheder og organisationer, der har valgt at deltage og dermed få taget temperaturen på det psykiske arbejdsmiljø og trivslen blandt medarbejderne. I alt har 31.400 medarbejdere i 135 danske virksomheder og organisationer deltaget i Great Place to Works undersøgelse og dermed i konkurrencen om den fornemme titel.

Adm. dir. i Great Place to Works danske afdeling Liselotte Jensen siger:

– JAC er et lysende eksempel på en arbejdsplads, hvor arbejdsglæden er helt i top. Generelt kendetegner det organisationerne på listen, at de ser medarbejderne som den vigtigste ressource. Kun gennem tillid og gensidig respekt kan man skabe motivation og engagement til gavn for både livskvalitet, kunder og i sidste ende organisationens resultater.

LÆS OGSÅ Tidligere chefer kritiserer borgmester for dårligt arbejdsmiljø

Centret er i øvrigt omdrejningspunkter for Alfred Josefsens bog "Ledelse i virkeligheden". Han var igennem lang tid sparringspartner for lederen af JAC, Ann-Christina Matzen. tek@kl.dk 

Læs også:

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Aktivitetscenter i Gentofte er Danmarks bedste offentlige arbejdsplads Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger