Foto: Guldborgsund Kommune
Foto: Guldborgsund Kommune
13.11.2018 kl. 13.27

Borgmester: Giv os nye muligheder for at stoppe rockere

Bandepakkerne virker ikke efter hensigten, mener Guldborgsunds borgmester. I et åbent brev kommer han med et forslag til justitsminister Søren Pape Poulsen (K).
tekst Rudi Holm

Guldborgsunds borgmester John Brædder (Guldborgsundlisten) opfordrer i et åbent brev justitsminister Søren Pape Poulsen (K) til at give kommunerne mulighed for at stoppe rockere og bander, inden de når at skabe utryghed i et område. Bandepakkerne har ikke været gode nok til at imødegå udfordringerne, slår han fast i brevet.

– Hovedpointen er, at vi på trods af bandepakker mangler værktøjer til at gribe præventivt ind, når vi får meldingen om, at rockerne er på vej ind i en ejendom. Allerede fra første dag er der stærke følelser fra lokalbefolkningen og pres på byrådet, skriver borgmesteren i sit brev til justitsministeren.

John Brædder foreslår, at regeringen og Folketinget kigger mod planloven i stedet for at forsøge at komme med flere bandepakker.

– Hvis planloven tilrettes, så kommunerne skal godkende opstart af en forening/klub i en ejendom for at vurdere eventuelle gener for omgivelserne, får vi det præventive værktøj. Dette kunne indarbejdes i kommuneplanen og lokalplaner og vil juridisk være væsentligt nemmere end bandepakkerne. Vurderingen vil gå på ejendommen og omgivelserne og ikke på personen eller gruppen, påpeger han.

LÆS OGSÅ Sagsbehandler fængslet for millionsvindel

Guldborgsund Kommune har sammen med advokatfirmaet Horten lavet et oplæg til, hvordan opgaven kan gribes an.

Folketinget er lige nu i gang med en evaluering af bandepakkerne. ruh@kl.dk 

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Borgmester: Giv os nye muligheder for at stoppe rockere Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger