Foto: Colourbox
Foto: Colourbox
12.11.2018 kl. 11.49

Danmark skal i top med idræt

Regeringen håber, at fire nye initiativer kan få danske borgere til at bevæge sig mere.
tekst Rudi Holm

Regeringen spiller i dag ud med fire konkrete initiativer og en rapport med anbefalinger til, hvordan flere borgere kan dyrke motion og være aktive i idrætsfællesskaber. Målet er blandt andet at få aktører i sundhedsvæsenet, kommuner, jobcentre og foreningsliv til at samarbejde og understøtte borgernes lyst til at bevæge sig.

– Danmark skal være verdens mest idrætsaktive nation. For når vi bevæger os og dyrker idræt, så får vi det grundlæggende bedre. Det skaber oplevelser og fællesskaber og kan bidrage til bedre sundhed og beskæftigelse, lyder det i en pressemeddelelse fra regeringen.

Et af initiativerne går ud på at få socialt udsatte grupper ind i idrætsfællesskaber.

– De mest udsatte grupper i samfundet er også de mindst idrætsaktive. Jeg vil gerne gøre en særlig indsats for at lave nye innovative partnerskabsprojekter mellem idrætsaktører og med inddragelse af socialt udsatte, som både sikrer øget idrætsaktivitet, inklusion og meningsfyldte lokale fællesskaber, siger kulturminister Mette Bock (LA).

LÆS OGSÅ Socialrådgivere og fysioterapeuter på arbejdspladsen skal forebygge sygefravær

Et andet initiativ har overskriften "Motion og fællesskab på recept". Det handler om støtte til partnerskabsprojekter, der skal udvikle samarbejder mellem foreninger, kommuner og jobcentre. Formålet er, at guide udsatte borgere til idrætsaktiviteter som led i sundheds- og beskæftigelsesfremmende indsatser.

– Vi ved, at der lokalt er gode erfaringer med at kombinere motion med en beskæftigelsesrettet indsats. For mig giver det derfor god mening at støtte op om nye initiativer, hvor motion kan understøtte ledige i at komme tættere på arbejdsmarkedet. Samtidig kan deltagelse i foreningslivet give nye netværk og større selvtillid, hvilket også spiller en rolle, når man skal ind på arbejdsmarkedet, siger beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V).

De to sidste initiativer handler om esport-strategi og skolenetværk. Der er i alt afsat 40 millioner kroner frem mod 2022 til idrætsinitiativerne. De 35 millioner kroner kommer fra satspuljen. ruh@kl.dk 

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Danmark skal i top med idræt Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger