Foto: Colourbox
Foto: Colourbox
09.11.2018 kl. 14.15

Kommune vil lukke af for medier og politikere i valgkamp

I tre måneder op til et valg vil Bornholms Regionskommune ikke udtale sig om emner, der kan relatere sig til valgkampen. Vi skal undgå at blive en del af valgkampen, siger kommunaldirektøren.

Bornholm vil skrue ned for åbenheden i kommunen, når der er valgkamp. Det oplyser regionskommunen i en skrivelse om kommunens retningslinjer under valgkampe, som konstitueret kommunaldirektør Johannes Nilsson er afsender på.

– Valgene er meget intensive på Bornholm. Der bliver valgt to folketingsmedlemmer herovre, og kommunalpolitik fylder også rigtig meget. Vi har både et radio- og et tv-medie og aviser, der dækker det politiske. Så valg på Bornholm får virkelig meget opmærksomhed. Og for at undgå at kommunens ansatte eller kommunen, som er partineutral, uforvarende bliver en del af valgkampen, så er der behov for at have nogle retningslinjer for vores deltagelse, siger Johannes Nilsson.

Den begrænsede åbenhed betyder konkret, at kommunen og dens ansatte, såfremt de fremstår som repræsentanter for kommunen, ikke må udtale sig om emner og sager, der kan relatere sig til en valgkamp, hedder det i skrivelsen. Derimod må de ansatte gerne udtale sig som privatpersoner, understreges det i skrivelsen.

Ingen politikerpraktikanter

Skriv hvad du søger