Foto: Colourbox
Foto: Colourbox
09.11.2018 kl. 16.11

Budgetkrisen på Læsø: Er gået i dialog med ministeriet

Læsøs hul i budgettet er endnu ikke blevet lappet, Men nu er kommunen gået i dialog med Økonomi- og indenrigsministeriet. Der er dog fortsat ingen lovning på penge.

Læsø mangler mellem otte og ni millioner kroner for at få næste års budget til at hænge sammen. I løbet af efteråret smed de håndklædet i ringen og afleverede et budget, som ikke havde balance i indtægter og udgifter. Med budgettet fulgte en besked om, at nu havde de gjort, hvad de kunne, og så måtte Christiansborg finde nogle penge, eller Økonomi- og indenrigsministeriet måtte vise, hvor besparelserne kunne findes.

Penge er der ikke kommet nogle af endnu, men i Folketingssalen i onsdags fortalte økonomi- og indenrigsminister Simon Emil Ammitzbøll-Bille (LA), at ministeriet er gået i dialog med kommunen om at finde besparelser.

– Jeg er opmærksom på situationen på Læsø. Det er også derfor, at Økonomi- og indenrigsministeriet er gået i dialog med Læsø Kommune om, hvordan vi kan hjælpe dem i forhold til at se, hvordan de kan prioritere ansvarligt og vedtage et budget i balance, lød ordene, fra ministeren, der i øvrigt pointerede, at Læsø Kommune har fået 24,7 millioner kroner i ø-tilskud.

Skriv hvad du søger