Aarhus fejrer sine frivillige. Foto: Aarhus Kommune
Aarhus fejrer sine frivillige. Foto: Aarhus Kommune
08.11.2018 kl. 10.34

Rekordstor fejring af de frivillige ildsjæle

Det bliver den største fejring af frivillige i byens historie, når Aarhus den 5. december slår dørene op til Frivilligfest i Tivoli Friheden. Flere end 3.000 personer har allerede tilmeldt sig arrangementet, der finder sted på FN's internationale frivillighedsdag.
tekst Tom Ekeroth

Der er lagt op til en kæmpe fejring af de frivillige den 5. december i Tivoli Friheden i Aarhus. Frivilligfesten arrangeres for andet år i træk og allerede nu kan arrangørerne melde om rekordstor interesse. Flere end 3.000 har allerede tilmeldt sig på hjemmesiden frivilligfest.dk.

– Det er fantastisk med den store interesse. Frivilligfest i Friheden er en tak til de mange frivillige, der dag ud og dag ind gør en kæmpe forskel for andre. Vores mange foreninger tilbyder aktive og sunde fællesskaber, og det kan kun lade sig gøre, fordi frivillige ildsjæle bærer et kæmpe læs. Det vil jeg gerne på hele byens vegne takke dem for, siger rådmand for Kultur og Borgerservice Rabih Azad-Ahmad, der er initiativtager til arrangementet.

Det er Spar Nord Fonden, Aarhus Motion, Europæisk Frivillighovedstad Aarhus 2018 og Kultur og Borgerservice i Aarhus Kommune, der står bag invitationen til Frivilligfest i Friheden. Festen blev afholdt første gang i 2017, hvor næsten 3.000 deltog i den festlige dag med musikalsk underholdning og gratis adgang til Tivoli og de mange forlystelser.

VM i sejlsport 

Frivilligfesten i Friheden er for alle, der har gjort en frivillig og ulønnet indsats for andre i 2018. Det kan være som træner, medhjælper, leder, bestyrelsesmedlem, besøgsven, mentor eller på anden måde er frivillig i Aarhus. Aarhus har masser af frivillige i foreningslivet. Hertil kommer frivillige inden for kultur- og eventområdet. Kulturhovedstaden Aarhus 2017 har således et frivillignetværk – Rethinkere – der består af flere end 3.500 personer. Ligeledes har sommerens succesfulde VM i Sejlsport kun kunnet lade sig gøre takket være de mange frivillige, der har bakket op både til lands og til vands. Og derudover er der alle de mange aarhusianere, der er yder frivilligt socialt arbejde. tek@kl.dk 

LÆS OGSÅ Aktuelt
FOR ABONNENTER
Emneord
Frivillige, Kultur

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Rekordstor fejring af de frivillige ildsjæle Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger