Foto: Colourbox
Foto: Colourbox
06.11.2018 kl. 09.42

Sårbare børn og unge risikerer at blive tabt i puljeræs

Partierne bag den nationale satspuljeaftale har over de næste fire år afsat i alt 995 millioner kroner til en styrket indsats over for den eksplosive vækst i antallet af psykisk sårbare børn og unge. Rådmand Thomas Medom er bekymret, selv om han også roser aftalen.
tekst Tom Ekeroth

Thomas Medom (SF), rådmand for Børn og Unge i Aarhus, mener, at  aftalen giver et fint løft til de kommunale PPR-afdelinger, blandt andet gennem udvikling af lettere behandlingstilbud og et tættere samarbejde med blandt andet sundhedspleje, skoler, familier, børne- og ungdomspsykiatrien og andre kommunale indsatser. Han peger også på positive takter i forslaget om at skabe bedre overgange fra barn til voksen.

– Der er et næsten akut behov for at udvikle og styrke tilbud til børn, unge og familier, hvor psykisk sygdom og psykisk sårbarhed er på spil. Vi skal kunne møde familierne med en bredere vifte af muligheder, samtidig med at vi fastholder muligheden for at sætte målrettet og systematisk ind. Derfor ligger der spændende muligheder i aftalens fokus på udvikling af tilbuddenes kvalitet, siger Thomas Medom, rådmand for Børn og Unge.

Men han  peger dog også på svagheder ved satspuljeaftalen:

– Jeg frygter ganske enkelt, at sårbare børn og unge risikerer at blive tabt i det puljeræs, der ligger i midlertidige fremfor varige indsatser. Jeg håber, at flertallet på Christiansborg snart indser, at indsatserne for psykisk sygdom og psykisk sårbare unge hører hjemme på finansloven og ikke i puljer finansieret af mennesker på overførselsindkomst, siger Thomas Medom. tek@kl.dk

LÆS OGSÅ Færdigbehandlede psykiatripatienter skal have bedre kommunale tilbud

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Sårbare børn og unge risikerer at blive tabt i puljeræs Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger