06.11.2018 kl. 11.10

Aalborg er ikke længere trætte industriarbejdere

Aalborg Byråd vil have en ny fortælling om Aalborg. På lørdag slutter en stor visionproces for Aalborg Kommune – DNA Aalborg - som skal finde frem til det unikke og betydningsfulde ved Aalborg.
tekst Tom Ekeroth

Rygende skorstene. Trætte og beskidte industriarbejdere i gaderne. Cement, beton og eternit. Billederne af Aalborgs fortid står stadig stærkt i manges erindring. Men billederne er ved at være slidte, og det er blevet tid til at tegne et nyt portræt af Aalborg Kommune.  

– Aalborg er altså ikke, som den var engang. Meget har ændret sig. Derfor vil vi i Aalborg Byråd i efteråret finde frem til en opdateret fortælling om det særlige og betydningsfulde ved Aalborg. DNA Aalborg kalder vi det. Vi vil skabe en ny fortælling, som vi kan give videre til vores børn og børnebørn, til besøgende i byen, og når vi kommer ud i verden. En samhørighedsfølelse og et brand, siger borgmester Thomas Kastrup-Larsen (S).

Sociale medier

Borgere, erhvervsliv, kulturliv, foreningsliv og uddannelsesinstitutioner er blevet inddraget via borgerinterview, borgertopmøde og sociale medier. Der har dog også været en mere formel runde, hvor grupper, råd og nævn er hørt.

– DNA Aalborg skal styrke vores selvopfattelse og være et pejlemærke for det arbejde, vi udfører i byrådet og de visioner, vi har for fremtiden. Man må gerne blive stolt og tænke; ja her er da super fedt at bo, leve og arbejde. Og så gør det jo heller ikke noget, hvis vi kan bruge fortællingen strategisk til at tiltrække nye borgere, virksomheder og for eksempel investorer, siger Thomas Kastrup-Larsen.  

LÆS OGSÅ Borgerne er vilde med at fortælle den gode mobilhistorie

Visionsprocessen begyndte 1. september og slutter med et borgertopmøde på lørdag den 10. november 2018. tek@kl.dk 

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Aalborg er ikke længere trætte industriarbejdere Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger