Foto: Stanislav Honzik
Foto: Stanislav Honzik
05.11.2018 kl. 10.20

Tønder har rolle i stor ny film

Efter flere års optagelser er filmen I Krig & Kærlighed endelig klar til at blive vist i biograferne. Tønder Kommune har lagt geografi til en del af optagelserne og får derfor mulighed for at vise filmen som forpremiere.
tekst Kiki Schimdt Hansen

Udover de allerede 260 reserverede  billetter, vil der også deltage omkring 175 personer, der er inviteret af Tønder kommune. Det indebærer også prins Joachim, der deltager for at se forpremiere på filmen i Tønder den 12. november. Filmen har landspremiere den 15. november.

Filmen handler om en ægtepar, der bliver splittet fordi manden Esben bliver sendt i krig under første verdenskrig. Hustruen Kirstine får et nært forhold til en tysk officer, og da Esben vender tilbage er der ikke andet at gøre end at vinde hende tilbage. Det er en film fyldt med drama og kærlighed, samt de lidelser danske soldater måtte gå igennem da blev sendt i krig for andet end deres moderland, for at hjælpe til i fronten. 

Som noget helt specielt for forpremiererne i Tønder vil filmens producer Ronnie Fridthjof og instruktør Kasper Torsting præsentere filmen inden den bliver vist på skærmen. De vil blive assisteret af hovedrollerne Rosalinda Munster og Sebastian Jessen.

Samarbejdet mellem filmen og Tønder kommune startede tilbage i efteråret 2017, da Fridthjof Film præsenterede deres plan om at lave en spillefilm, der skulle have handling i Sønderjylland under første verdenskrig. Tønder kommune og Fridthjof Film blev enige om, at Zeppelinbasen og flyhangaren ville være et perfekt sted at skyde en film under første verdenskrig.
I marts 2018 begyndte optagelserne i Tønder.

LÆS OGSÅ Landets museer har brug for en hjælpepakke
Emneord
Kultur

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Tønder har rolle i stor ny film Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger