Foto: Colourbox
Foto: Colourbox
05.11.2018 kl. 11.07

Små boliger bliver ikke bygget

Der er sat penge af til 10.000 små familieboliger i flygtningepuljen. Men nu, to et halvt år efter, er der kun kommet gang i byggeriet af 759 boliger.
tekst Tom Ekeroth

Interessen for at bygge de små almene familieboliger er faldet, i takt med at flygtningestrømmen stoppede. I begyndelsen af september i år var status fra kommunerne, at de havde godkendt byggestart på 759 små familieboliger. Det skriver Boligen

Når de små familieboliger engang  færdige, er der kun en tredjedel af, hvad man oprindeligt havde tænkt. Og det går langsomt med byggeriet af de boliger, der faktisk bliver bygget.

Der lå 640 millioner kroner til statstilskud, når kommunerne byggede små almene familieboliger. Penge nok til omkring 10.000 boliger til de tusinder af flygtninge, man forventede ville fortsætte med at komme. 94 kommuner kunne søge puljen, der var fordelt efter, hvor mange flygtninge kommunerne skulle modtage.

Men flygtningestrømmen stoppede i løbet af få måneder, da EU landene lukkede grænserne. Udlændingestyrelsen havde forventet, at 17.000 flygtninge skulle anvises en bolig i kommunerne i 2016. Men allerede i august meldte styrelsen ud, at man nu kun regnede med 7.500.

LÆS OGSÅ Ghettoplan berører 11.000 borgere

 Det kunne man også se på antallet af ansøgninger. Da fristen for at søge løb ud i sommeren 2016, havde kun 55 af kommunerne søgt om at få penge. Der kom ansøgninger på i alt 517,4 millioner kroner, skriver Boligen.

Det svarede til cirka 8.300 boliger.

Siden er kommunerne faldet fra i stort tal. Kun 31 kommuner vil nu bruge de penge, de fik lovning på.

Kommunerne har i 2016 og 2017 givet tilsagn om at ville bygge 3.312 små familieboliger.

LÆS OGSÅ Helsingør vil sortere i beboere i ghettoområde

Dermed bliver kun 208,2 millioner brugt fra den statslige pulje.

Ministeriet skriver til Fagbladet Boligen, at der ikke forventes yderligere tilsagn med støtte fra denne pulje.

Ministeriet forventer, at langt de fleste af de 3.312 små familieboliger vil blive indflytningsklare i løbet af de næste to  år. tek@kl.dk

FAKTA OM PULJEN

Udlændinge, Integrations og Boligministeriets pulje til billige almene familieboliger til flygtninge er fra 2016.

Den indeholdt 640 millioner kroner til et fast tilskud svarende til 75 procent af det kommunale grundkapitalindskud til nye almene boliger, der har en begrænset størrelse på 40 kvadratmeter og en billig husleje.

Kommunerne kunne opføre boligerne større, men mindst halvdelen af boligerne skulle være mindre end 55 kvadratmeter, og kommunen skulle finansiere ekstraudgifter.

Emneord
Bolig, Integration

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Små boliger bliver ikke bygget Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger