Foto: Frederiksberg Kommune
Foto: Frederiksberg Kommune
05.11.2018 kl. 10.56

Frederiksberg inviterer på insektsmagning og genbrug

Mangler du konkrete råd til, hvordan du kan leve mere bæredygtigt i hverdagen? Kommunen inviterer til Grønne Dage på Frederiksberg frem og med lørdag den 10. november.
tekst Tom Ekeroth

Tøjbyttemarked, upcycling, genbrug i boligindretning, bæredygtige madpakker, smagsprøver på insekter og jul med masser af genbrug. Det er bare nogle af de mange emner, du kan høre mere om og prøve kræfter med på Grønne Dage.

Borgmester Jørgen Glenthøj (K) opfordrer alle til at lægge vejen forbi:

–Frederiksberg ønsker at være en bæredygtig by på alle måder, og vi ved, at flere og flere af vore borgere lægger vægt på netop den indsats. Grønne Dage er vores årlige fokus på dette arbejde. Her kan hele familien på en sjov måde få inspiration til konkrete handlemuligheder i hverdagen, ligesom der også er spændende og lærerige foredrag af eksperter og debattører på området, siger han. 

Blandt foredragsholderne er tidligere klima- og energiminister Connie Hedegaard, der fortæller om arbejdet med klima og politik. Meteorolog Jesper Theilgaard fortæller om klimaændringernes konsekvenser, og antropolog Rune-Christoffer Bech-Dragsdal giver et bud på, hvordan man brødføder verden på en bæredygtig måde i det 21. århundrede. 

LÆS OGSÅ Sydkorea henter grøn inspiration i Ringkøbing-Skjern

I år er Grønne Dage særligt bundet op på FNs 17 verdensmål for en bæredygtig udvikling, som blev besluttet i 2015. Formand for Frederiksberg Kommunes By- og Miljøudvalg, Jan E. Jørgensen (V) lægger stor vægt på den rolle de spiller – også på Grønne Dage:

 –Den globale udvikling er et stort ansvar at skulle forholde sig til som enkeltperson. På Frederiksberg lægger vi vægt på, at målene skal være hverdagsmål, og det er netop det, Grønne Dage bidrager til. At gøre det konkret og handlingsorienteret, så vi alle kan være med,  siger Jan E. Jørgensen. tek@kl.dk 

Emneord
Klima, Miljø

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Frederiksberg inviterer på insektsmagning og genbrug Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger