Foto: Colourbox
Foto: Colourbox
05.11.2018 kl. 10.41

Faxe mangler kun 75.000 kroner i ejendomsskat

Ud af sammenlagt cirka 120 millioner kroner, mangler der kun at blive betalt 75.000 kroner i ejendomsskat for 2017. Det skyldes ikke mindst et skarpt fokus på opgaven og klare procedurer for inddrivelse af gælden.
tekst Tom Ekeroth

Alle som ejer en ejendom eller en grund betaler ejendomsskat og bidrager dermed til den store fælleskasse, som betaler regningerne for vores velfærd.

Men desværre får ikke alle i Faxe Kommune betalt ejendomsskatten, når det er tid til at betale i henholdsvis februar og august måned.

Det gør Faxe Kommune noget aktivt ved med klare procedurer og politisk bevågenhed i Plan & Kulturudvalget.

Således har Plan & Kulturudvalget netop godkendt redegørelsen for inddrivelse af ejendomsskatten for 2017, og for den del af 2018, som er kendt her ved udgangen af oktober.

LÆS OGSÅ Forlig løser strid mellem Gentofte, staten og lejer: Nu kommer der ungdomsboliger ved Strandvejen

– Det er vigtigt, at vi som kommune sikrer inddrivelse af de penge, som skal bidrage til den samlede velfærd. Vi tager vores opgave omkring inddrivelse ganske alvorligt, siger René Tuekær (L), formand for Plan & Kulturudvalget.

– Selvfølgelig er det ulykkeligt, at nogle ikke kan betale deres regning, og at enkelte sager ender så dramatisk som en begæring om tvangsauktion. Hvis man ikke kan betale, er det altid muligt at kontakte kommunen for at tale om udfordringen. Måske kan man indgå en aftale - vi er til at tale med. Men det kræver, at man aktivt reagerer, siger René Tuekær.

Kun 75.000 mangler i 2017

I 2017 blev der sendt opkrævning til 14.516 ejendomme i Faxe Kommune, som sammenlagt skulle lægge knap 120 millioner kroner i kassen.

Men i februar havde 877 af dem ikke betalt, og i august var antallet 911. De fik alle en rykkerskrivelse.

LÆS OGSÅ Kommune politianmelder borger efter sag om bevaringsværdigt hus

Det har ikke i alle tilfælde gjort nogen forskel.

Og det har da også betydet, at Faxe Kommune har foretaget udlæg i 75 ejendomme. 44 er sendt til advokat med en begæring om tvangsauktion.

Sammenlagt for 2017 blev der inddrevet godt 500.000 kroner af restancerne, altså det beløb borgerne skylder kommunen. Og for året 2017 har kommunen fortsat knap 75.000 kroner ude at svømme.

1,6 millioner ud at svømme i 2018

LÆS OGSÅ De hjemløse skal ud af herbergerne og ind i boligerne
FOR ABONNENTER

I 2018 er billedet nogenlunde det samme. 14.556 ejendomme som sammenlagt skal lægge knap 122 millioner i kassen.

Lige nu er der restancer for knap 1,6 millioner kroner.

Beløbet bliver dog mindre, når kommunens pantefoged går i gang med at inddrive beløbene, nu da fristen for 2. rate er overskredet i år.

- Fra 2021 overgår opgaven med at inddrive ejendomsskat til den nye Gældsstyrelsen. Men indtil da har vi et skarpt fokus på at få pengene i kassen, fortæller René Tuekær. tek@kl.dk 

LÆS OGSÅ Færre boligområder på ny ghettoliste
Emneord
Afgifter, Bolig

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Faxe mangler kun 75.000 kroner i ejendomsskat Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger