Foto: Colourbox
Foto: Colourbox
02.11.2018 kl. 11.46

Kommune drukner i kystsager: Vil have flere penge

Regeringens kompensation for, at kommunerne overtager behandlingen af kystsikringssager, rækker ikke. Det mener Halsnæs Kommune, der har overtaget 41 sager.

Der er landet 41 sager om kystsikring på rådhuset i Halsnæs Kommune. Det er mange flere, end de havde forventet, men der følger ikke penge nok med til opgaven. Sådan lyder opråbet fra den nordvestsjællandske kommune. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

– Den opgave, vi har overtaget, er markant større, end vi havde regnet med. Der er fulgt en stor sagspukkel med, siger leder af Natur og Miljø i Halsnæs Kommune, Lis Vedel, til avisen.

I oplægget til lovændringen, der flytter myndighedsopgaven fra staten til kommunerne, regner regeringen med, at arbejdsbyrden i kommunerne kan klares for 4,2 årsværk eller 2,1 millioner kroner. Til deling mellem alle landets kommuner.

Men i Halsnæs alene har de afsat et halvt årsværk til at løse opgaven, og de har derfor svært ved at forstå, hvordan 4,2 årsværk skal række til hele landet, når Halsnæs står for blot 10 procent af landets kystsikringssager.

LÆS OGSÅ Ny lov kan forhindre at kystbeskyttelse bremses af borgerklager

– Det er helt utilstrækkeligt. Vi har overtaget mange sager, som ikke er færdigbehandlede, og derudover forventer vi en løbende strøm af sager i de kommende år, siger Anja Rosengreen (SF), der er formand for teknik- og miljøudvalget i Halsnæs.

Derfor mener Halsnæs Kommune, at der skal følge flere penge med opgaven. Ifølge Frederiksborg Amts Avis er KL allerede i gang med forhandlinger med regeringen om, hvor mange penge kommunerne skal have til at løse opgaven. De forhandlinger bliver formentlig først afgjort med økonomiaftalen for 2020, altså i løbet af sommeren 2019. jki@kl.dk

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Kommune drukner i kystsager: Vil have flere penge Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger