Foto: Colourbox
Foto: Colourbox
02.11.2018 kl. 09.37

Aftale sender filmpenge til Fyn og Vestdanmark

En ny aftale om fordeling af en halv milliard kroner i filmstøtte øger pengeposen, der bliver sendt til filmfonde vest for Storebælt.

Folketingets partier er sent torsdag aften blevet enige om en aftale om fordelingen af godt en halv milliard kroner i støtte til dansk filmproduktion. Med aftalen øges støtten til de to regionale filmfonde vest for Storebælt. Det skriver kulturministeriet i en pressemeddelelse.

– Med styrkelsen af de regionale filmfonde vil danske filmskabere få bedre muligheder for at producere og fortælle historier fra hele landet, siger kulturminister Mette Bock (LA).

De to filmfonde FilmFyn og Den Vestdanske Filmpulje får 35 millioner kroner mere om året. Det betyder, at de hvert år får 47,4 millioner kroner i støtte tilsammen. Støtten er ligeligt fordelt mellem de to fonde og betinget af, at de kommunale bidrag til filmfondene forbliver på samme niveau som nu.

Den Vestdanske Filmpulje tæller ti kommuner fra Region Nordjylland og Region Midtjylland som medlemmer. De betaler hver især et bidrag til puljen på minimum mellem 1 og 3 kroner per indbygger i kommunen. Filmpuljen har blandt andet støttet tv-serien Norskov, om livet i den fiktive, nordjyske by af samme navn.

LÆS OGSÅ Kæmper om statslige millioner
FOR ABONNENTER

FilmFyn er ejet af syv fynske kommuner sammen med TV2 og en almennyttig fond. Her har ejerkommunerne og Odense som medlem af fonden spyttet lidt mere end 11 millioner kroner i fonden i 2017. De penge er blandt andet brugt til at støtte mini-serien Lykke-Per, som Bille August skal instruere.

Foruden den øgede støtte til filmfondene er der i filmaftalen sat penge af til, at der rundt i landet kan oprettes såkaldte filmværksteder, hvor unge kan prøve kræfter med filmproduktion. Her kan kommuner alene eller i fællesskab oprette filmværksteder med støtte fra filmaftalen. Det kræver dog, at den kommunale medfinansiering er på mindst 1,2 millioner kroner årligt per filmværksted.

Du kan finde hele aftaleteksten her. jki@kl.dk

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Aftale sender filmpenge til Fyn og Vestdanmark Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger