Foto: Colourbox
Foto: Colourbox
01.11.2018 kl. 14.18

Aftale landet: Sådan bliver socialområdets satspuljemilliard fordelt

Partierne bag satspuljen har indgået en aftale om fordelingen af satspuljemidlerne på det sociale område for de næste fire år. Indsatser for udsatte børn og unge, udsatte familier og ofre for seksuelle overgreb.

1,1 milliard kroner fra satspuljen for det sociale område er blevet fordelt. I dag torsdag har partierne bag satspuljen, som tæller samtlige Folketingets partier bortset fra Enhedslisten, indgået en aftale om fordelingen af de næste fire års penge.

Det skriver Børne- og socialministeriet i en pressemeddelelse.

Satspuljemilliarden bliver fordelt på en lang række projekter inden for syv hovedtemaer. Knap halvdelen af pengene – nemlig 545 millioner kroner over fire år – er allerede afsat. 231 millioner er afsat til et nyt familieretligt system, der skal træffe afgørelser i blandt andet skilsmissesager, mens 293 millioner er afsat til at oprette obligatoriske læringstilbud til småbørn i udsatte boligområder.

Med dagens aftale bliver de resterende knap 600 millioner kroner fordelt på initiativer over de næste fire år.

LÆS OGSÅ Firedobling af antallet af underretninger om overgreb tolkes positivt

Den største klump penge følger med initiativer under overskriften Virksomme indsatser for udsatte børn og unge og deres familier. De 257,8 millioner kroner skal bruges til blandt andet at sikre, at indsatser rettet mod udsatte og anbragte børn og unge og forældre til børn og unge med handicap bliver baseret på bedre viden.

Derudover bliver der afsat 61,2 millioner kroner i perioden 2019-2022 til at styrke indsatsen for personer, der lider af senfølger efter seksuelle overgreb i barndommen. Pengene skal blandt andet bruges til at nedbringe ventelisterne på landets tre Centre for Seksuelt Misbrugte, og til at udarbejde en handlingsplan for, hvordan arbejdet med mennesker med senfølger efter seksuelle overgreb skal organiseres på tværs af kommuner og andre institutioner.

Satspuljen udgør 780 millioner kroner i 2019. I hele perioden 2019-2022 er der mere end tre milliarder kroner i puljen. Pengene bliver fordelt ved de årlige satspuljeforhandlinger, hvor både lange og korte initiativer kan blive begunstiget.

Ud over de 1,1 milliard kroner til socialområdet, er der også blevet fordelt 320 millioner på ældreområdet og 130,6 millioner kroner på integrationsområdet.

LÆS OGSÅ Flere fattige i opgangstid

Du kan finde aftaleteksten for socialområdet her og en oversigt over fordelingen af midlerne her. jki@kl.dk

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Aftale landet: Sådan bliver socialområdets satspuljemilliard fordelt Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger