Foto: Colourbox
Foto: Colourbox
21.03.2018 kl. 12.49

Esbjerg vinder retssag om overgreb ved Højesteret

Højesteret har i dag stadfæstet dommen fra Vestre Landsret, der frifandt Esbjerg Kommune fra at være medansvarlig for at to piger blev udsat for overgreb i den såkaldte ”Esbjerg-sag”.
tekst Amalie Guldborg Olesen

Esbjerg Kommune skal ikke betale erstatning til to piger, der i 2009 og 2010 blev udsat for overgreb i den såkaldte ”Esbjerg-sag”. Det slår Højesteret i dag fast med sin dom i sagen.

De to piger sagsøgte kommunen og krævede hver især en godtgørelse på 50.000 kroner, fordi de mente, at kommunen havde et medansvar for ikke at have reageret i tide på en lang række underretninger, der kom flere år, før de selv blev udsat for overgreb.

Ikke begrundet mistanke

Pigerne tabte sagen ved Vestre Landsret sidste år, og igen i dag har Esbjerg Kommune fået medhold. Denne gang fra Højesterets side.

De syv højesteretsdommere mener, at der ikke er fremlagt omstændigheder i sagen, der burde have givet kommunen ”en rimelig begrundet mistanke” om, at der var risiko for, at manden ville krænke andre børn end sine egne. Det skriver Ritzau.

”Esbjerg-manden” blev i 2011 idømt ni og et halvt års fængsel for gennem en årrække at have udsat minimum otte børn – heriblandt sin egen datter – for særdeles grove krænkelser og seksuelle overgreb.

Til Danske Kommuner sagde borgmester Jesper Frost Rasmussen (V) ved sagens begyndelse, at:

– Vi kan desværre ikke ændre på fortiden. Vi havde nogle store problemer med vores sagsbehandling dengang, og der blev ikke reageret hurtigt og godt nok på underretninger. Det tog simpelthen for lang tid. De her piger blev udsat for nogle helt frygtelige ting, og kommunen håndterede sagen for langsommeligt. Der er ingen vindere i sådan en sag. Det, der skete den gang, kan ikke gøres om. Men vi kan gøre vores bedste for at forhindre, at det sker igen. amgo@kl.dk

Læs også: Borgmester: Vi kan desværre ikke ændre på fortiden

Læs også: Advokat: Kommune bør erkende ansvar for overgreb

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Esbjerg vinder retssag om overgreb ved Højesteret Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger