Foto: Colourbox
Foto: Colourbox
20.03.2018 kl. 11.59

Haderslev i offensiven for at skaffe plejefamilier

Også Syd- og Sønderjylland mangler plejefamilier. Haderslev Kommune går nu en ekstra indsats for at skaffe nye plejefamilier. Seks ud af otte kommuner mangler aflastning.

Flere kommuner melder om mangel på plejefamilier. Også i Syd- og Sønderjylland er antallet af familier, der er godkendt til pleje og aflastning i det syd- og sønderjyske, er over de seneste år gået i den forkerte retning.

Haderslev Kommune gør derfor en ekstra indsats for at tiltrække nye familier, der ønsker at blive godkendt som plejefamilier.

– Det er naturligvis ikke sådan, at vi har børn, som lige nu mangler en plejefamilie, men vi har behov for at have et beredskab klar, hvis der opstår et akut behov for pleje eller aflastning og så kan vi desuden se, at vi måske får problemer ud i fremtiden, hvis ikke vi får flere plejefamilier godkendt, siger Henning Riistofte, der er Børn og Ungechef i Haderslev Kommune med ansvar for familiepleje.

Kæmper med myten

Haderslev Kommune arrangeret et informationsmøde den 12. april, hvor interesserede helt uforpligtende kan komme og høre mere om, hvad det vil sige at være plejefamilie og hvad kommunen forventer af én.

LÆS OGSÅ Millioner på vej til udsatte børn

– Vi kæmper lidt mod en myte om, at en plejefamilie skal bestå af en mor og en far, der har nogle voksne børn, der er fløjet fra reden, men sådan ser en plejefamilie ikke nødvendigvis ud. Det vigtigste er, at man kan give et barn en tryg og sikker opvækst, eventuelt samarbejde med en biologisk forælder og har overskud i hverdagen til at gå ind i arbejdet, siger Henning Riistofte.

På informationsmødet kan man blandt andet høre mere om uddannelsen og godkendelsen til at blive plejefamilie, som Socialtilsyn Syd, der dækker hele Syddanmark, står for. Og så vil man kunne møde en plejefamilie, der vil fortælle om deres oplevelse med at have plejebørn.

Seks ud af otte mangler plejefamilier

Seks ud af otte kommuner efterlyser plejefamilier. Og det er især yngre familier, der er på ønskelisten, viser en rundspørge DR Syd lavede i Syddanmark i starten af året.

På landsplan tilbyder 6000 danske familier tilbyder at tage børn i pleje. Men det er ikke nok.

LÆS OGSÅ Politikerne brænder for de udsatte børn
FOR ABONNENTER

I hele landet er der mangel på plejefamilier. Det er der også i Syd- og Sønderjylland, hvor der i øjeblikket er mellem 700 og 800 plejefamilier.

DR's rundringningen blev foretaget til de otte syd- og sønderjyske kommuner; Aabenraa, Haderslev, Sønderborg, Tønder, Esbjerg og Varde, Vejen og Fanø.

Det er ikke kun i Sønderjylland, der er et problem. Sidste år oplyste Københavns Kommune, at de manglede 26 pleje- og 48 aflastningsfamilier til udsatte børn. tkni@kl.dk 

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Haderslev i offensiven for at skaffe plejefamilier Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger