Arkivfoto
Arkivfoto
14.03.2018 kl. 09.08

Borgmester om overgrebs-sag: Vi kan desværre ikke ændre på fortiden

Mandag begyndte sagen i Højesteret om, hvorvidt Esbjerg Kommune har svigtet sit ansvar, og derfor er erstatningsansvarlig overfor to piger, der blev udsat for seksuelle overgreb. Borgmester Jesper Frost Rasmussen (V) erkender, at der dengang ikke blev reageret hurtigt nok.
tekst Amalie Guldborg Olesen

I den såkaldte ”Esbjerg-sag” blev en mand i 2011 idømt ni og et halvt års fængsel for igennem en årrække at have udsat minimum otte børn – heriblandt sin egen datter – for særdeles grove krænkelser og seksuelle overgreb. To af de piger, der blev udsat for overgreb, mener, at kommunen har et medansvar, fordi den ikke reagerede i tide på en lang række af underretninger, der kom flere år før, de selv blev overgrebet.

Esbjerg Kommune fik medhold i sagen i Vestre Landsret sidste år, men nu har pigerne og deres advokat ført sagen videre til Højesteret, hvor der falder dom onsdag den 21. marts klokken 12.

På borgmesterkontoret i Esbjerg medgiver Jesper Frost Rasmussen (V), at sagsbehandlingen den gang ikke fungerede optimalt. Der var for få socialrådgivere til at håndtere sagerne, man havde ikke et godt nok samarbejde på tværs, og man reagerede ganske enkelt ikke hurtigt nok.

Skriv hvad du søger