Foto: Colourbox
Foto: Colourbox
13.03.2018 kl. 10.07

Ungdomsskolen i Vejle hjælper ikke-uddannelsesparate

Fra næste skoleår kan elever i folkeskolen, som er erklæret ikke-uddannelsesparate eller i risiko for det, komme på et otte ugers forløb hos Ungdomsskolen i Vejle. Et forløb, der gerne skal øge elevernes muligheder for at bliver erklæret parate til uddannelse.
tekst Tom Ekeroth

Vejles Kommunale Ungdomsskole slår fra skoleåret 2018-2019 dørene op for et helt nyt tilbud til de elever, der ikke er blevet erklæret parate til en ungdomsuddannelse, eller som er i risiko for det.

Tilbuddet hedder Klar Parat, og det styrker eleverne på det faglige plan, men også på det personlige og det sociale.

På det faglige plan arbejdes der specifikt med faste læringsmål. Der er fokus på fagene dansk og matematik for at øge elevernes muligheder for at opnå et gennemsnit på 2 eller derover ved afgangsprøven i 9. klasse. Desuden arbejder eleverne med faget engelsk og forskellige studieteknikker.

På det personlige plan er det elevens selvstændighed og ansvarlighed og ikke mindst motivation for uddannelse og lyst til læring, der styrkes i tilbuddet.

LÆS OGSÅ Lærer vinder i landsretten: Tjenstlig advarsel for intern kritik var uberettiget

Det at klare en ungdomsuddannelse, og fuldføre den, kræver også sociale færdigheder. Netop derfor har Ungdomsskolen også fokus på det sociale aspekt af læring og fællesskaber. Man arbejder med elevens evne til at samarbejde, så som at løse opgaver sammen med andre, overholde fælles aftaler og i det hele taget bidrage positivt til fællesskabet.

Vigtig opgave at løfte

Formand for Børne- og Familieudvalget, Torben Elsig-Pedersen (R), ser frem til Ungdomsskolens nye tilbud:

– Jeg glæder mig over dette tiltag fra Ungdomsskolen. For det første fordi vi med tilbuddet øger vores støtte til de elever, der endnu ikke er erklæret uddannelsesparate. For det andet fordi det viser, hvordan vi på tværs af kommunens folkeskoler og Ungdomsskolen går sammen om at løfte denne vigtige opgave. Og for det tredje, fordi vi har fokus på, at et fagligt løft også handler om at give den unge mod på læring, siger Torben Elsig-Pedersen.

Chef for Uddannelse & Læring, Ulla Riisbjerg Thomsen, er også glad for Ungdomsskolens nye tiltag og siger:

LÆS OGSÅ Skole og Forældre har valgt ny formand

– Vi ved, at for at kunne lære skal man også have lysten og modet. Derfor er det så fint, at Ungdomsskolens tilbud også rummer de aspekter, at der både er fokus på faglighed og på at styrke de faglige og sociale kompetencer. Her er tale om en helhedsorienteret indsats, jeg hilser velkommen, siger Ulla Riisbjerg Thomsen. tek@kl.dk

Emneord
Skoler

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Ungdomsskolen i Vejle hjælper ikke-uddannelsesparate Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger