Foto: Hung Tien Vu
Foto: Hung Tien Vu
13.03.2018 kl. 15.41

Efter hetz på jobcenter: Nu har byrådet fået nok

Vordingborgs byråd går i de lokale aviser ud med en opfordringen til, at borgerne ikke chikanerer medarbejdere men går til de ansvarlige politikere, hvis de er utilfredse med noget. Initiativet kommer efter angreb på jobcenter.
tekst Sidsel Boye

Personhetz mod en direktør og en chef, Facebook-mobilisering og stenkast gennem vinduerne i jobcentret. Det er en del af det bagtæppe, som har fået det samlede byråd i Vordingborg til at gå ud med en opfordring til borgerne om at holde en ordentlig debattone. Politikernes opfordring er blevet bragt som en annonce i de lokale aviser og den er underskrevet af alle 29 byrådsmedlemmer.

– Stop personhetzen – og lad os få en fri debat i en god tone. Vi er altid klar til at lytte og tage dialogen, skriver byrådet i annonceteksten.

Borgmester Mikael Smed (S) siger om baggrunden for initiativet.

– På flere og flere områder i den offentlige debat er der kommet en skinger tone, der går på personen og ikke på sagen. Konkret gælder det vores jobcenter, hvor der i flere måneder har kørt personlig hetz i alle mulige forskellige former mod direktøren og chefen. Det kan vi mærke også smitter af på relationen mellem borger og politiker, og derfor sender vi et signal om, at kritik er ok, men det er ikke ok, at angribe personer.

LÆS OGSÅ Roskilde har succes med håndholdt jobindsats

Konkret er det blandt andet borgere, som i frustration over, at det er blevet for svært at få førtidspension, har oprettet Facebook-gruppen Jobcentrets ofre og en anden Facebook-gruppe, der hedder Vordingborg JC-gate.

– Vi har gennem længere tid forsøgt at leve op til loven, som måske skal revideres nu, men som handler om, at flest muligt skal bidrage med det, de kan, og være en del af fællesskabet. Det har givet debat om nogle enkeltsager, hvor debatten har gået på, om det var værdigt eller ej. Det vil vi også gerne diskutere, men vi skal finde ud af, hvordan vi taler sammen, siger borgmesteren.

Det var en optrapning, blandt andet stenkast mod jobcenteret, der førte til, at politikerne blev enige om, at nok er nok og derfor gik ud med en fælles appel.

– Vi kan se, at det påvirker de medarbejdere, der er udsat for det, og at der bliver brugt meget tid på at tale om det i stedet for at bruge tid på at få folk i arbejde.

LÆS OGSÅ Fyringssag koster kommune over en million kroner

Nu går byrådet ud og opfordrer borgerne til at holde den gode tone. Dermed forpligter I vel også i særlig grad jer selv til at holde den gode tone?

– Jeg har siddet i byrådet i fire år, og tonen har været fin. Vi har ikke nedgjort hinanden, og den tone bygger vi videre på. Jeg er rigtig glad for, at vi kunne blive enige om det her initiativ. Vi er både borgernes fælles talerør og arbejdsgivere, og der er en grænse for, hvad vore medarbejdere skal stå på mål for. De arbejder jo efter politiske vedtagelser, siger Mikael Smed. sib@kl.dk 

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Efter hetz på jobcenter: Nu har byrådet fået nok Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger