Foto: Lars Horn / Baghuset
Foto: Lars Horn / Baghuset
08.03.2018 kl. 16.31
KL Topmøde

Radikale står ikke længere bag lockoutvarsel

Borgmester Leon Sebbelins radikale bagland er imod lockout, og den holdning vil han arbejde for i sin nye periode i KL's bestyrelse.
tekst Sidsel Boye

De radikales genvalgte repræsentant i KL’s bestyrelse, borgmester Leon Sebbelin (R), Rebild, vil fremover arbejde imod en lockout på det kommunale område. Det skyldes en beslutning, som de radikale meldte ud torsdag formiddag under det kommunale topmøde i Aalborg, og den beslutning har Leon Sebbelin i øvrigt ingen kommentarer til. Meldingen kommer knap 24 timer efter, at KL’s afgående bestyrelse varslede lockout.

De trængte overenskomstforhandlinger var et tema i debatten om formandens tale på topmødet i Aalborg.

Anders Liltorp (S), Hvidovre, mener, at de aktuelle ok-forhandlinger skader muligheden for at tiltrække og fastholde arbejdskraft.

Han anbefaler, at forhandlerne i anledning af kvindernes kampdag bruger Pippi Langstrømpe-metoden, som hedder: ”Det her har jeg aldrig prøvet før, så det kan jeg nok godt finde ud af”.

LÆS OGSÅ Regionsansatte får 5,02 procent i OK-forlig

Per Clausen (EL), Aalborg, mener, at KL vil få svært ved at forklare borgerne, hvad det er i lærernes krav, der berettiger til konflikt. Og han langede ud efter regeringen.

– Regeringen roder KL ud i en håbløs konflikt med vores ansatte, siger Per Clausen.

Steffen Mølgaard (K) Høje-Taastrup Kommune var på talerstolen med en argumentation, som flugter den argumentation, hans egen borgmester, topforhandler Michal Ziegler (K), også har været ude med.

– Hver procent, vi lægger oven i lønudviklingen for de ansatte, vil føre til ringere service. Kommuner er først og fremmest til for borgernes skyld, så derfor er servicen mit primære hensyn, siger Steffen Mølgaard.

LÆS OGSÅ Forlig: 500.000 kommunalt ansatte får ny overenskomst

Allan Busk (L) fra Rebild Kommune var på talerstolen med et forslag om ikke at følge KL’s bestyrelse i beslutningen om lockout.

– Man siger, at man gør det for at skræmme fagbevægelsen. Jeg synes, at det er et yderst useriøst skridt, der er taget. Man siger, at lockouten handler om ikke at tage ældre og svage som gidsler, men hvad er det lige, man gør? Man tager mange flere med den her lockout.

En lille håndfuld, blandt andre Karen Thestrup Clausen (EL), Holbæk, var på talerstolen med et budskab på t-shirten, som ikke var til at tage fejl af. Det lyder: #ikkeminlockout. sib@kl.dk 

Emneord
Overenskomst

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Radikale står ikke længere bag lockoutvarsel Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger