Foto: Lars Horn / Baghuset
Foto: Lars Horn / Baghuset
08.03.2018 kl. 11.38
KL Topmøde

Maksimalt pres på ok-forhandlerne

KL har udsendt et bredt lockoutvarsel for at lægge maksimalt pres på forhandlingerne. Strejkevarsler rammer områder i alle kommuner.
tekst Sidsel Boye

KL har fremlagt konkrete forslag til, hvordan man kan finde en løsning på lærernes behov for arbejdstidsregler og vil fortsat gerne drøfte lærernes behov.

– Desværre er vi indtil videre blevet mødt med forslag, som ikke ville fungere for skolerne, og som vil efterlade os med store problemer lokalt.

Det siger KL’s formand Martin Damm (V) på førstedagen af det kommunalpolitiske topmøde i Aalborg.

Den aalborgensiske fagbevægelse var mødt op ved Aalborg Kongres & Kultur Center ved topmødets start for at vise deres protest og for at formilde arbejdsgivermodparten med lækre påskeæg, men status er, at der er optræk til konflikt og lockout på såvel statens, regionernes og kommunernes område.

LÆS OGSÅ Ziegler og Striib vil holde den gode tone

Og Martin Damm ærgrer sig over, at det ikke er lykkedes at finde et forlig ind til videre, og han beklager, at kommunerne har måttet træffe den vanskelig beslutning af udsende lockoutvarsel. 

– Men det har været en nødvendig beslutning for at sikre, at der lægges maksimalt pres på forhandlingerne, så vi undgår, at borgerne skal belastes i månedsvis, siger Martin Damm.

KL har modtaget et stort antal strejkevarsler, som rammer områder i alle kommuner. sib@kl.dk 

Emneord
Overenskomst, KL

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Maksimalt pres på ok-forhandlerne Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger