Illustration: SLA og NREP
Illustration: SLA og NREP
07.03.2018 kl. 13.15

Privat investor vil hælde milliarder i ghettoområde

En privat ejendomsinvestorer vil bygge rækkehuse for milliarder i københavnerghettoen Tingbjerg. Projektet vil, hvis det bliver realiseret, betyde, at næsten en tredjedel af boliger i Tingbjerg bliver ejerboliger.

Boligforeningerne i Tingbjerg og ejendomsselskabet NREP vil bygge 1.000 rækkehuse i den københavnske ghetto Tingbjerg. Hvis planen bliver realiseret, vil 30 procent af boligerne i Tingbjerg være ejerboliger. Det skriver Berlingske onsdag.

– Det her projekt har en dobbelt bundlinje. Ud over at vi forhåbentlig kan skabe et fornuftigt afkast til vores bagland, tror jeg også, at vi kan skabe en positiv udvikling i tingbjerg. Vi er fuldstændig overbevist om, at vi kan tiltrække nye, ressourcestærke beboere, som vil ændre dynamikken i Tingbjerg for altid, siger Rasmus Nørgaard, der er stifter af ejendomsselskabet NREP.

De 1.000 nye rækkehuse skal være mellem 80 og 125 kvadratmeter og vil koste 2,5 millioner kroner for et rækkehus på 100 kvadratmeter. Det skal tiltrække en bred vifte af borgere til det belastede boligområde.

Kun hvis kommunen bakker op

Projektet bliver dog kun til noget, hvis regeringen får vedtaget sine planer om at sløjfe den såkaldte tillægskøbesum. Den betyder, at en boligforening, der vil bygge mere på sin grund, skal betale en afgift til kommunen. Den forhindrer ifølge Rasmus Nørgaard, at planen bliver ført ud i livet.

LÆS OGSÅ Aarhus har aftale på plads, som sikrer kontanter til udsatte

Frank Jensen (S), overborgmester i København, bakker op om ønsket om at fjerne tillægskøbesummen og investorernes Tingbjerg-planer.

– Vi taler jo om mennesker, der er i en socialt udsat situation. Regeringens forslag er at rive deres bolig ned eller sælge den til en privat virksomhed. Men det betyder jo ikke, at de mennesker forsvinder, blot at de bliver eksporteret ud af byen. Lad os nu i stedet hjælpe dem, hvor de er, og blande kvarteret ved at bygge nogle private boliger ind, siger Frank Jensen til Berlingske.

I en pressemeddelelse fra FSB, der ejer en del af boligerne i Tingbjerg, forklarer formand Steen Søndergaard Thomsen om boligforeningens motivation for samarbejdet:

– Vi vil udvikle Tingbjerg og bevare områdets arkitektoniske kendetegn – de gule huse udtænkt og opført af arkitekten Steen Eiler Rasmussen. Vi vil bygge flere boliger med mulighed for fællesskaber, og vi vil berige de grønne områder mellem husene med mere natur. Vi tror på, at Tingbjerg kan udvikle sig. Det særlige er nu, at vi har fundet en solid partner, der vil tilføre en milliardinvestering og bygge 1.000 nye private boliger i Tingbjerg, siger Steen Søndergaard Thomsen.

LÆS OGSÅ Kommuner vil suspendere 225-timersregel: Ministerium siger nej

Holder tidsplanen vil byggeriet af de første nye boliger igangsættes i 2020. jki@kl.dk

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Privat investor vil hælde milliarder i ghettoområde Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger