Foto: Colourbox
Foto: Colourbox
05.03.2018 kl. 15.10

Trods nederlag ved domstol: Borgmester fastholder forbud mod biler

Selvom en administrativ domstol har underkendt Paris' borgmesters forsøg på at gøre en del af den franske hovedstad til bilfri by, så fastholder borgmester Anne Hidalgo forbuddet.

Siden 2016 har en del af området langs floden Seinen i Paris været bilfrit område efter ordre fra Paris’ borgmester Anne Hidalgo. Den går ikke, siger den administrative domstol, der kan sammenlignes med en ankestyrelse for offentlige myndigheder.

Men det stopper ikke borgmester Hidalgo. Hun vil gå imod domstolens afgørelse og holde fast i forbuddet, der gør en central trafiknerve i Paris til bilfrit område. Det skriver den franske avis Libération, der i dag mandag har offentliggjort et længere interview med den parisiske borgmester.

– Vi vil mobilisere alle de juridiske redskaber, vi har til rådighed. Først vil vi appellere domstolens afgørelse. Det tager et år, før de kommer med en ny afgørelse, men jeg vil bruge lejligheden til igen at fremføre argumenterne om miljøpåvirkningen. Jeg vil også samarbejde med Paris’ politi, der også er overbeviste om, at vi ikke skal åbne for trafik. Derfor vil jeg i starten af denne uge udsende et dekret, der mobiliserer borgmesterens beføjelser over politiet, som vil opretholde afspærringen af området, siger hun til Libération.

Dansk støtte

Hidalgos kamp for at bibeholde flodbreddens vej som bilfrit område får støtte fra dansk hold. Københavns overborgmester skriver på Twitter om domstolens afgørelse:

LÆS OGSÅ What is affaldssortering?

– Beklagelig beslutning af domstolen i Paris, der dømmer mod forbuddet mod biler på Seinens bred. København støtter Anne Hidalgo: Ren luft og plads til fodgængere og cyklister.

Forbuddet mod biler langs Seinen blev oprindeligt indført for at sikre luftkvaliteten i den stærkt trafikerede hovedstad. Borgmesteren fortæller desuden i interviewet, at hun ingen umiddelbare planer har om at gøre andre hovedfærdselsårer bilfrie.

– Men jeg tror, vi bevæger os i den rigtige retning, og at vi har parisernes opbakning, siger Anne Hidalgo. jki@kl.dk 

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Trods nederlag ved domstol: Borgmester fastholder forbud mod biler Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger