05.03.2018 kl. 10.28

Borgmester anmeldt til politiet

Kalundborgs borgmester Martin Damm (V) er blevet anmeldt til politiet. Bag anmeldelsen står Uffe Thorndal.

Venstre-borgmester Martin Damm er blevet politianmeldt i forlængelse af en sag om Kalundborg Kommunes brug af en server, der ikke var tilstrækkeligt sikret. Det skriver Nordvestnyt.

Bag anmeldelsen står Hørsholms tidligere borgmester Uffe Thorndahl, som har indgivet anmeldelsen på vegne af en borger i Kalundborg Kommune.

Martin Damm forklarer til Nordvestnyt, at han har svært ved at tage anmeldelsen seriøst.

– Uffe Thorndahl politianmelder stort set alle i dette land, og hans konstante ansøgninger om aktindsigt koster kommunerne et tocifret millionbeløb årligt, siger Damm.

LÆS OGSÅ Minister vil kigge på uklare GDPR-regler

Han forklarer desuden, at han ikke regner med, at politianmeldelsen fører til noget som helst.

Anmeldelsen kommer, efter Dagbladet Børsen i december kunne afsløre, at en såkaldt FTP-server indeholdt ukrypterede, personfølsomme oplysninger om borgere i kommunen. Det drejer sig blandt andet om cpr-numre, lønoplysninger og flere tusinde navne på kontanthjælpsmodtagere i kommunen.

Ifølge Kalundborgs kommunaldirektør Jan Lysgaard Thomsen var der tale om en menneskelig fejl, forklarede han i december til dr.dk.

For nylig fortalte Jan Lysgaard Thomsen i en pressemeddelelse på kommunens egen hjemmeside om datasikkerhedsbruddet:

LÆS OGSÅ Klap lige hesten i forhold til EU-lov om databeskyttelse
FOR ABONNENTER

– Som ventet har vi i en grundig undersøgelse konstateret, at risikoen for, at personlige eller fortrolige oplysninger er faldet i hænderne på uvedkommende, er så godt som ikke eksisterende, siger kommunaldirektør Jan Lysgaard Thomsen.

Af pressemeddelelsen fremgår det desuden, at Børsens journalist var den eneste, der besøgte serveren i de sidste 14 dage, inden den blev lukket ned, da problemerne blev opdaget af journalisten. jki@kl.dk 

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Borgmester anmeldt til politiet Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger