Foto: Colourbox
Foto: Colourbox
29.05.2018 kl. 10.00

S og EL: Tryk på pauseknappen

Regeringens planer om at snuppe op til 350 millioner kroner fra kommunernes parkeringsindtægter møder hård kritik fra flere forskellige sider. På Christiansborg opfordres regeringen til at sætte lovforslaget på pause for at få udarbejdet et mere gennemarbejdet lovforslag.
tekst Rudi Holm

Flere partier på Christiansborg opfordrer nu regeringen og Dansk Folkeparti til at udsætte lovforslaget om nye modregningsregler for kommunernes parkeringsafgifter. Forslaget flytter op til 350 millioner kroner fra kommunekasserne til statskassen.

Såvel Socialdemokratiet som Enhedslisten er stærkt kritisk over for grundlaget og forberedelserne til lovforslaget, som de mener er mangelfuldt. På et samråd på Christiansborg mandag opfordrede de to partier transportminister Ole Birk Olesen (LA) til at trykke på pauseknappen for lovforslaget. De begrundede det blandt andet med, at forslaget møder kritik fra såvel borgmestre med forskellige partifarver samt bilisternes organisation FDM.

– Når der ikke er hverken Konservative eller Venstrefolk i det kommunale bagland, der kan se en idé med det her. Og når bilejernes organisation, FDM, siger, at lovforslaget er en katastrofe, så vil jeg stærkt appellere til at sætte dette forhastede lovforslag på pause til efter sommerferien, så vi kan få et ordentligt grundlag at træffe beslutninger på, siger Socialdemokratiets kommunalordfører, Magnus Heunicke (S).

Han henviser til, at flere borgerlige borgmestre har kaldt forslaget en pengemaskine for folketingsmedlemmers drømme.

LÆS OGSÅ Massefyringer: Kommune klar med jobcenterhjælp

– Vi har en ordning nu, der sikrer, at kommuner investerer i parkeringsanlæg. Nu bliver det så til en statslig pengemaskine, hvilket man fra flere sider advarer kraftigt imod. Det havde været klogt med et større trafikalt eftersyn af det her lovforslag, for det her er noget sjusk, som får alvorlige konsekvenser for bilisterne og for kommunerne. Det eneste, det gavner, er statskassen, som får flere penge fra parkeringen siger Magnus Heunicke.

Enhedslistens transportordfører Henning Hyllested (EL) erklærer sig enig.

– Jeg vil opfordre til, at man venter med at vedtage lovforslaget, indtil vi har fået det ordentligt gennemanalyseret, siger han.

Transport-, bygnings- og boligminister Ole Birk Olesen (LA) påpeger, at kommunerne fremover får lov til at beholde 30 procent af parkeringsindtægterne, og at det ifølge beregninger er nok til at dække deres udgifter til parkeringsområdet.

LÆS OGSÅ Trafikselskaberne får fuld kompensation for coronatab

– Der er derfor ingen undskyldning for kommunerne for ikke at lave de parkeringspladser, man mener er nødvendige, understreger han. ruh@kl.dk 

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: S og EL: Tryk på pauseknappen Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger