Foto: Flemming Leitorp
Foto: Flemming Leitorp
28.05.2018 kl. 11.47

Kommunale ledere risikerer strengere straffe

Strafniveauet for ikke at leve op til underretningspligten skærpes i et nyt udspil om udsatte børn.
tekst Rudi Holm

Ledere af kommunale daginstitutioner eller folkeskoler kan i fremtiden få en hårdere straf – op til et års fængsel – hvis de underlader at underrette myndighederne om bekymrende forhold for et barn. I dag kan offentlige ledere højst få fire måneders fængsel for denne forseelse.

Skærpelsen af strafniveauet for ikke at leve op til den såkaldte underretningspligt er et af elementerne i den aftale, som regeringen, Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti i dag har indgået om børn fra udsatte boligområder. Aftalen indebærer, at børn fra disse områder, som ikke er indskrevet i et dagtilbud som et-årige, skal have et obligatorisk læringstilbud på 25 timer om ugen. Ellers risikerer forældrene at miste børnechecken.

– Med læringstilbuddet får børnene målrettede forløb, som skal hjælpe deres danske sprog og generelle udvikling på rette vej, ligesom børnene gennem leg og aktiviteter bliver introduceret til de danske traditioner, højtider, normer og værdier, vi lever efter her i landet, skriver Børne og Socialministeriet i en pressemeddelelse.

Ifølge børne- og socialminister Mai Mercado (K) skal den nye ordning "forstås i børnehøjde".

LÆS OGSÅ Kommuner frygter kæmperegning for ghettoplan
FOR ABONNENTER

– Hvis man forstår demokratiske traditioner og demokratiforståelse som noget højpandet, hvor man skal sidde og have en filosofisk samtale, så tager man fejl. Demokrati handler jo om ligeværd. Når børn indgår i en frokostsituation i en institution, så lærer de, at alle omkring bordet er lige meget værd uanset køn for eksempel, siger ministeren til TV 2.

Ordningen er gratis og forventes at træde i kraft 1. juli 2019. ruh@kl.dk 

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Kommunale ledere risikerer strengere straffe Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger