Foto: Aalborg Kommune
Foto: Aalborg Kommune
25.05.2018 kl. 08.58

100 millioner til genopretning af naturområde

1.000 hektar naturområde i Hammer Bakker i Aalborg Kommune skal igennem en genopretning. Der er samlet 100 millioner kroner til projektet.

Sjældne dyr og planter skal have bedre vilkår i det nordjyske naturområde Hammer Bakker. Til det formål har Den Danske Naturfond, Aalborg Kommune, A.P. Møller Fonden, Miljøministeriet og Dansk Botanisk Forening samlet 100 millioner kroner sammen.

Pengene skal blandt andet bruges til at genoprette natur i Hammer Bakker. Blandt andet vil partnerne bag projektet opkøbe grunde, så Hammer Bakker kan blive et mere sammenhængende naturområde. Oplevelsen for besøgende i området skal desuden forbedres.

– Hammer Bakker er allerede i dag et populært udflugtsmål for friluftsmennesker, motionister og beboere i de nærliggende byer. Men faciliteterne for de besøgende og formidling af naturen, landskabet og kulturhistorien kan gøres meget bedre, siger Thomas Kastrup-Larsen (S), der er borgmester i Aalborg Kommune, som ejer 185 hektar af naturområdet.

I alt skal 1.000 hektar jord genoprettes. Det skal ske ved at nedlægge plantager og genetablere åbne arealer, som skal plejes ved at have græssende dyr gående rundt. Desuden skal området gøres mere tilgængeligt for besøgende ved at anlægge vandrestier, cykelruter og lejrpladser.

LÆS OGSÅ Vaskebjørn på natsigtekornet

Arbejdet med at genoprette Hammer Bakker har faktisk været i gang i en årrække. Det startede, da Dansk Botanisk Forening modtog 85 hektar jord i området i gave.

– Vi har siden konverteret nåletræsplantage til græsland, lader løvskovene være urørte og på sigt vil vi også en vildere og naturligere græsning. Det samlede projekt, som Den Danske Naturfond præsenterer i dag, flugter hundrede procent med vores mål, og vi har fuld tiltro til, at det kun kan blive et storslået naturprojekt, siger biolog Rasmus Fuglsang Frederiksen fra Dansk Botanisk Forening i en pressemeddelelse.

Til at starte med indgår 715 hektar jord i projektet. Efterhånden som muligheden opstår, vil parterne bag projektet opkøbe mere jord. jki@kl.dk 

Emneord
Naturplan, Natur

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: 100 millioner til genopretning af naturområde Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger