Foto: ARC / Christoffer Regild
Foto: ARC / Christoffer Regild
24.05.2018 kl. 14.20

Kommunalt affaldsselskab brød udbudsregler i årevis

Amager Ressource Center har i otte år givet kontrakter for 121 millioner kroner uden at sende opgaverne i udbud. Direktør erkender fejl.

Kontrakter på kalk, el-arbejde og kedelmurværk for 121,3 millioner kroner er blevet givet direkte til tre leverandører, uden at køberen, det kommunale affaldsselskab Amager Ressource Center, har sendt opgaverne i udbud, som loven foreskriver. Det skriver kommunen.dk

Fremgangsmåden, hvor kontrakterne er givet løbende over otte år, bliver kritiseret af flere udbudseksperter.

– Det tyder på, at der ikke har været helt styr på eller lyst til at overholde udbudsreglerne. Det er den største og mest markante overtrædelse af reglerne, når man ikke udbyder opgaverne. Det er selvfølgelig problematisk, siger juraprofessor Michael Steinicke til kommunen.dk.

På Amager Ressource Center, der er ejet af kommunerne København, Frederiksberg, Hvidovre, Tårnby og Dragør, vedkender direktør Dan Fredskov sig ansvaret for fejlene.

LÆS OGSÅ Fem kommuner går sammen om affaldet

– ARC har i de seneste år haft skærpet opmærksomhed på udbudsreglerne og overholdelsen af disse. Dette netop for at undgå fejl som disse. Det er dog ikke en undskyldning for de fejl, der er begået tidligere, og som jeg beklager, skriver direktøren i et skriftligt svar til kommunen.dk.

Han har efter kommunen.dk's afsløringer sat gang i en intern undersøgelse, der skal afdække, om andre af Amager Ressource Centers indkøb ikke har været sendt i udbud.

Amager Ressource Center håndterer affald fra 600.000 borgere og 68.000 virksomheder i hovedstadsområdet. Selskabet omsatte forrige år for 397 millioner kroner og omdannede 353.000 ton affald til varme og el. jki@kl.dk 

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Kommunalt affaldsselskab brød udbudsregler i årevis Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger