Foto: Colourbox
Foto: Colourbox
23.05.2018 kl. 12.00

Flertal vil afskaffe anbragte børn og unges egenbetaling

Anbragte børn og unge skal for fremtiden have lov til at beholde deres løn fra fritidsarbejde. Det foreslår Dansk Folkeparti.

Hårdt tjente penge fra avisruten eller bag flaskeautomaten i Netto skal for fremtiden blive i de anbragte børn og unges egne lommer. Det mener Dansk Folkeparti, der i dag får behandlet et beslutningsforslag i Folketinget.

Hvis forslaget bliver vedtaget og senere gjort til lov, vil det betyde, at kommuner ikke længere, som nu, vil have mulighed for at bruge anbragte børn og unges løn fra fritidsjob til egenbetaling for anbringelsen.

Forslaget skal ifølge Dansk Folkeparti sikre, at anbragte børn og unge har et incitament til at have et fritidsjob.

En analyse, som Danmarks Statistik har lavet i 2015, viser nemlig, at anbragte børn klarer sig ringere end deres jævnaldrende, når det kommer til uddannelse og beskæftigelse.

LÆS OGSÅ Millioner på vej til udsatte børn

Samtidig viser et forskningsprojekt fra Trygfonden Børneforskningscenter, at teenagere, der har et arbejde efter skoletid, klarer sig bedre end de ikke arbejdende teenagere. De har både mindre fravær i skolen, får bedre karakterer og er mindre i kontakt med politiet.

Derfor vil forslagsstillerne fra Dansk Folkeparti forpligte regeringen til at ændre reglerne inden udgangen af folketingsåret.

– Det er forslagsstillernes klare opfattelse, at det for både anbragte og ikke anbragte børn og unge er sundt – inden for rimelighedens grænser og tilpasset den enkeltes situation – at tjene sine egne penge. Det er derfor forslagsstillernes ønske, at alle hindringer, som står i vejen for, at anbragte børn og unge under 18 år kan følge trit med jævnaldrende ikke anbragte børn og unge, skal fjernes, lyder det i forslaget fra DF.

DF ser ud til at have samlet et flertal uden om regeringen bag forslaget, skriver Dagbladet Information onsdag. Både S og SF støtter forslaget, mens Venstre støtter det principielle i forslaget. Venstre vil dog afvente en undersøgelse fra Ankestyrelsen, som skal afdække de økonomiske konsekvenser af forslaget. jki@kl.dk 

LÆS OGSÅ Politikerne brænder for de udsatte børn
FOR ABONNENTER

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Flertal vil afskaffe anbragte børn og unges egenbetaling Felter med * skal udfyldes
 
Af: Brian Dam
Den 13.09.2018 kl. 13:09

Forstod ikke det blev vedtaget

svar på: Flertal vil afskaffe anbragte børn og unges egenbetaling

Jeg kan stadig ikke forstå hvorfor det overhovedet kunne komme på tale at få det vedtaget. Det var jo på ingen måde en retfærdig lovgivning mod disse børn og unge, at det blev vedtaget ligesom flere andre regler i socialloven, som ikke er nævnt heri, også stadig eksisterer. Men godt at man vil afskaffe det.

Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger